Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Δ. ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΑΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τη δωρεάν διάθεση εγκαταλειμμένων βαγονιών του ΟΣΕ σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
 Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι "η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει στην ιδιοκτησία της ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων, πολλά από τα οποία είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένα και σε αχρησία εδώ και πολλά χρόνια", ενώ επισημαίνει το οξύ στεγαστικό πρόβλημα πολλών οικογενειών "που ζουν σε συνθήκες άθλιες χωρίς καν προστασία από τις καιρικές συνθήκες".  Ο κ. Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. "για τη δωρεάν διάθεση των βαγονιών σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να είναι κατοικήσιμα".
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Είναι γνωστό ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει στην ιδιοκτησία της ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων, πολλά από τα οποία είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένα και σε αχρησία εδώ και πολλά χρόνια.   Είναι γνωστό, επίσης, το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες αθιγγάνων -κυρίως- αλλά και άπορων οικογενειών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ζουν σε συνθήκες άθλιες χωρίς καν προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τη δωρεάν διάθεση των βαγονιών σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να είναι κατοικήσιμα.
Με εκτίμηση,
 Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ψωμιάδης"