Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Δυναμικές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί για την ερχόμενη εβδομάδα.


Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι σιδηροδρομικοί για την ερχομένη εβδομάδα διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης προς εξυγίανση του Οργανισμού και αντιδρώντας στην εκποίηση της περιουσίας του ΟΣΕ, τη μείωση του προσωπικού και το κλείσιμο των γραμμών. Το πλαίσιο κινητοποιήσεων περιλαμβάνει: Την Τρίτη 7/9/2010 συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ παρουσία του Προεδρείου της.
Την Τετάρτη 8/9/2010 θα πραγματοποιηθεί 5ωρη (από 11.00 – 16.00) στάση εργασίας της ΠΟΣ και των άλλων συνδικάτων των αστικών μεταφορών. Η προσυγκέντρωση της ΠΟΣ θα είναι 11.00 έξω από την Καρόλου και στη συνέχεια με τα άλλα συνδικάτα θα γίνει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.
5ωρη (11.00 – 16.00) στάση εργασίας της ΠΟΣ την Πέμπτη 9/9/2010 με συγκέντρωση στις 12.00
έξω από το Υπουργείο Υποδομών.
Κορύφωση των κινητοποιήσεων θα είναι η Πανελλαδική σιδηροδρομική κινητοποίηση για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 11/9/2010 στις 6 το απόγευμα. Δεν αποκλείεται αν ανακοινωθεί το νομοσχέδιο από το Υπουργείο να υπάρξει και 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται σε όλο το δίκτυο οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις των σιδηροδρομικών. τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει συγκεντρώσεις στις περιφέρειες της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι σιδηροδρομικοί εκδηλώνουν την αποφασιστικότητα τους προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Συνδικαλιστικό στέλεχος μας πληροφόρησε ότι: «Οι σιδηροδρομικοί σε όλο το δίκτυο είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι από την πολίτικη της κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο. Φοβούμεθα μήπως έχουμε ανεξέλικτες καταστάσεις».