Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή της ΠΟΣ στους εργαζομένους του Ελληνικού σιδηροδρόμου.

Αγαπητέ Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,
Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σε καταστήσουμε κοινωνό της τεράστιας προσπάθειας που κάνει
το κίνημα, για να αποκρούσει και να ανατρέψει το επαίσχυντο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης που ως
μόνο στόχο έχει τη διάλυση του σιδηροδρόμου, την παράδοσή του στους αεριτζήδες τάχα επενδυτές,
την εκποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του και την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών μας στον εργασιακό μεσαίωνα. Ο αγώνας που κάνουμε δεν είναι συντεχνιακός. Είναι αγώνας υπαρξιακός, είναι αγώνας επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι αγώνας ΤΑΞΙΚΟΣ, που δεν μπορεί κανείς από τους πολιτικούς των κομμάτων εξουσίας να καταλάβει. Είναι αγώνας πέρα και έξω από κάθε κομματική και παραταξιακή ωφέλεια και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Οι Σιδηροδρομικοί έχουμε μπει στη διαδικασία ενός ιδιότυπου πολέμου που έχει κηρύξει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνολικά στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ. Είναι πόλεμος που δυστυχώς θέλει να υπάρξουν θύματα μόνο αθώοι εργαζόμενοι, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, της βιοπάλης, έντιμοι και υπερήφανοι οικογενειάρχες που το μόνο που ζητούν είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους, της επιβίωσής τους και του πενιχρού εισοδήματος των οικογενειών τους. Σε αυτόν τον πόλεμο, για τον οποίο δεν έχουμε καμία ευθύνη, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό με συνολικό και προσωπικό κόστος. Καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια και μόνο υπηρεσία, στους μοναδικούς ανθρώπους που απολογούμαστε στην οικογένειά μας, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Σε αυτούς που δεν μας επέλεξαν και στους οποίους ΧΡΩΣΤΑΜΕ να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον απ΄αυτό που μας επιφύλαξαν οι προηγούμενες γενεές. Εμείς, όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, δίνουμε μια άνιση μάχη. Μια μάχη με τα συμφέροντα, με τους επιβολείς του σιδηροδρόμου, με τους ξερόλες, με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που εξυπηρετούν τους εντολείς τους, με τους λασπολόγους της πολιτικής, με τους πολιτικούς ΦΕΡΕΦΩΝΑ, με τους πολιτικούς ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ, με τους ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥΣ και τους επαγγελματίες της λαμογιάς και της αρπαχτής. Αυτή τη μάχη όμως δεν μπορούμε να τη δώσουμε μόνοι μας. Δεν είναι μια μάχη όπως τις προηγούμενες που απαιτούσαμε, δικαίως, αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι η μάχη της ζωής μας. Είναι η μάχη όλων μας η οποία θα κρίνει το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ μας. Απ΄αυτή τη μάχη και από αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς!!! Δεν χωρούν δικαιολογίες του τύπου ΕΒΑΛΑ ΡΕΠΟ ή ΕΙΧΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ή ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ. Ο καθένας από εμάς γράφει «σήμερα» την προσωπική του ιστορία με τη συμπεριφορά του, με τη συμμετοχή του, με την αστείρευτη δύναμη που διαθέτει μέσα του. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς απών από το σάλπισμα νίκης των ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ γιατί το οφείλουμε και στην ιστορία μας. Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια του συστήματος και μην ακούτε τίποτα από αυτά που πιθανόν να σας υπόσχονται και να σας τάζουν. Αύριο θα είναι μια άλλη ημέρα εάν επιτρέψουμε αυτό το σχέδιο να γίνει νόμος του κράτους. Μια ημέρα μαύρη για όλους μας. Τίποτα δεν θα είναι σαν το σήμερα, ούτε σαν το χθες. Καταργείται κάθε τι που μέχρι σήμερα ονομάζαμε αντεργατικό καθότι το σχέδιο αυτό είναι

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!!!

Όσοι μεταφέρονται σε φορείς υποδοχής απολύονται οικειοθελώς από τον ΟΣΕ και θα μεταφερθούν όταν και εφόσον υπάρχουν θέσεις σε άλλες εταιρείες Ν.Π.Ι.Δ. ή Ν.Π.Δ.Δ. και θα υποστούν «ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ» στις εργασιακές σχέσεις, στα οικονομικά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρέπει όλοι μας να ξεχάσουμε το ΕΦΑΠΑΞ, τις ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ κ.λ.π. Όσοι παραμείνουν θα είναι εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων χωρίς ωράριο, χωρίς οκτάωρο, χωρίς πενθήμερο. Έρμαια των διαθέσεων του κάθε ανίδεου διορισμένου Συμβούλου. Νομίζουμε ότι αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα αντιμετωπίσουμε εάν επιτρέψουμε την ψήφιση του πολιτικού εκτρώματος.
Σας καλούμε όλους σας, όλους μαζί τον κάθε έναν και την καθεμιά χωριστά να δώσουμε αυτή τη
σκληρή μάχη και να την «ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ».
Σας καλούμε να ενδυναμώσετε με την απουσία σας από τους χώρους δουλειάς και την παρουσία
σας στις κινητοποιήσεις και τη δράση της Ομοσπονδίας μας, ώστε να πάρουν το μάθημα όλοι αυτοί που επιβουλεύονται το σιδηρόδρομο και με τα σχέδιά τους εξυπηρετούν τους ανταγωνιστές του τρένου.
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

«Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»
Αγωνιστικά.
TO ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.