Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Τους έπιασαν να κόβουν καλώδια του ΟΣΕ

Μετά από αρκετούς μήνες γεμάτους ταλαιπωρία και κινδύνους για το προσωπικό και τους επιβάτες των τραίνων, απέδωσαν καρπούς τα καθημερινά μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή Σφίγγα της Βοιωτίας, όπου δρουν σπείρες τσιγγάνων οι οποίοι κόβουν τα καλώδια του ΟΣΕ για να τα πουλήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή! Οι αστυνομικοί που είχαν στήσει ενέδρα στην περιοχή, έπιασαν επ’ αυτοφώρω τρεις τσιγγάνους, τη στιγμή που έκοβαν και φόρτωναν στο αυτοκίνητό τους τα καλώδια! Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Θηβών, όπου ανακρίνονται για μια σειρά από κλοπές οι οποίες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κίνηση των συρμών στην περιοχή. Αναλυτικά:
• Στις 24 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, η υπ’ αριθμόν Α-459 εμπορική αμαξοστοιχία σταμάτησε την πορεία της, καθώς υπήρχαν κομμένα καλώδια πάνω στις ράγες στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Το αναχώρησε τραίνο με δυόμισι ώρες καθυστέρηση χρησιμοποιώντας το ρεύμα προς Αθήνα με προτεραιότητα, όπως και οι υπόλοιπες αμαξοστοιχίες ως τις 5:50 το πρωί!
• Στις 16 Απριλίου, στις 3:15 τα ξημερώματα, ακινητοποιήθηκε εμπορική αμαξοστοιχία στο ίδιο σημείο, πάλι από κομμένα καλώδια και διακόπηκε για πολλή ώρα η κυκλοφορία των τραίνων από το 124 έως το 124,5 χιλιόμετρο.
• Στις 3 Μαΐου, στις 4:27 τα ξημερώματα επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα προσέκρουσε σε κομμένα καλώδια ηλεκτροκίνησης με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να διακοπεί η κυκλοφορία επί 15 λεπτά.
• Την ίδια μέρα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι αφαίρεσαν καλώδια ηλεκτροκίνησης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα εμπορική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς τη βόρεια Ελλάδα να χρησιμοποιήσει το ρεύμα καθόδου για να κινηθεί από το 134 έως το 135 χιλιόμετρο!