Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σήμερα ψηφίζουν οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλονίκης.


Στις κάλπες καλούνται σήμερα, αύριο και την Δευτέρα οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλονίκης για να αναδείξουν την νέα διοίκηση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, (ΣΣΒΕ). Η ψηφοφορία ξεκίνησε το πρωί σε αίθουσα τού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιηθήκαν εκλογές στα παραρτήματα του ΣΣΒΕ. Την ψήφο των σιδηροδρομικών διεκδικούν 4 παρατάξεις, η ΔΑΚΕ-Σιδηροδρομικών. Η ΠΑΣΚ –Σιδηροδρομικών, Η ΔΕΣΚ και η ΣΕΚ. Η μέχρι τώρα διαδικασία διεξάγεται ομαλά όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και οι σιδηροδρομικοί ασκούν το δικαίωμα τους ελεύθερα. Όλοι επισημαίνουν τις δύσκολες συγκυρίες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι εκλογές, δεδομένου των κυβερνητικών μέτρων που ιδιαίτερα πλήττουν τους σιδηροδρομικούς.
Δηλώσεις εκπροσώπων των παρατάξεων.
Παρασκευάς Πουρλιάκας ΔΑΚΕ- Σιδηροδρομικών: « Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά χωρίς προβλήματα χωρίς παρεκτροπές. Έχουν ψηφίσει μετά παραρτήματα μαζί γύρω στους 600 συναδέλφους και διαδικασία συνεχίζεται στην Θεσσαλονίκη. Οι αντιπαραθέσεις ήταν μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών. Οι παρατάξεις ανακοίνωσαν τις θέσεις τους και οι ψηφοφόροι θα κάνουν τις επιλογές τους. Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις εκλογές σε σχέσεις με άλλες εκλογές του ΣΣΒΕ φαίνονται πολύ «βουβές» δεν ξέρουμε τι θα προκύψει».
Γιάννης Βλάχος ΠΑΣΚ-Σ: «Μέχρι τώρα οι διαδικασίες ήταν άψογες, δημοκρατικότατες, ο κόσμος ομαλά έρχεται και ψηφίζει σε ένα κλίμα ήρεμο και πολιτισμένο. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπήρχε η οξύτητα δεν υπήρχε ο φανατισμός».
Παναγιώτης Γούσιος ΔΕΣΚ: « Η διαδικασία πηγαίνει ομαλά δεν υπήρχαν μέχρι τώρα ιδιαίτερα προβλήματα. Οι σιδηροδρομικοί γνωρίζουν τις θέσεις μας και περιμένουμε τα αποτελέσματα».
Βασίλης Πιτυτζόγιας ΣΕΚ : « Χωρίς προβλήματα η διαδικασία. Εμείς δίνουμε τον αγώνα όχι μόνο τώρα για τις εκλογές αλλά συνεχώς και πιστεύουμε οι συνάδελφοι μας να το εκτιμήσουν αυτό».
Την εκλογική διαδικασία παρακολουθούν ο πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Νίκος Κιουτσούκης καθώς και ο αντιπρόεδρος κ. Σ. Ραυτόπουλος.

Ο κ. Ραυτόπουλος αναφέρθηκε στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα, όπως η μείωση μισθών, επιδομάτων δώρα, Πάσχα, Χριστουγέννων καθώς και στα μέτρα που πρόκειται να παρθούν στο προσεχές διάστημα.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα πριν από λίγο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης