Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025

Βαρκελώνη: Μεθυσμένος άντρας έπεσε στις ράγες του Μετρό – Τον έσωσε μια γυναίκα την τελευταία στιγμή



Σκηνές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στο Μετρό της Βαρκελώνης, όταν ένας νεαρός άνδρας, οποίος ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, έπεσε στις ράγες λίγα δευτερόλεπτα πριν φτάσει το τρένο. Τη ζωή του έσωσαν τα γρήγορα αντανακλαστικά μιας γυναίκας, αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, και η άμεση κινητοποίηση επιβατών που βρίσκονταν στην αποβάθρα.


govnews.gr



Το περιστατικό σημειώθηκε στη Γραμμή 3 του Μετρό, στον σταθμό Espanya. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η καταλανική αστυνομία, φαίνεται ένας νεαρός άνδρας να περπατά μεθυσμένος στην αποβάθρα, να παραπατά και τελικά να πέφτει στις ράγες.

Την παράξενη συμπεριφορά του άνδρα αντιλήφθηκε αμέσως μια γυναίκα αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσία και βρισκόταν στην αποβάθρα. Χωρίς να τον χάσει στιγμή από το οπτικό της πεδίο, τον είδε σε τι κατάσταση βρισκόταν, καθώς φαινόταν να μην αντιλαμβάνεται τι συνέβαινε γύρω του. Την ίδια στιγμή τον είδε να χάνει την ισορροπία του και να πέφτει στις γραμμές του Μετρό.

Η γυναίκα έτρεξε και χωρίς δεύτερη σκέψη κατέβηκε στις γραμμές και με την βοήθεια άλλων πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να τον ανεβάσουν στην αποβάθρα λίγα λεπτά πριν εμφανιστεί το Μετρό.


Το βίντεο της διάσωσης δημοσιοποιήθηκε από την καταλανική αστυνομία την Παρασκευή (12/12), προκαλώντας συγκίνηση και θετικά σχόλια για την ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά της γυναίκας, αλλά και για τη συνεργασία των πολιτών που δεν δίστασαν να βοηθήσουν.

Το συμβάν έρχεται να υπενθυμίσει πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποδειχθούν τέτοιες καταστάσεις σε χώρους μαζικής μετακίνησης, αλλά και πόσο καθοριστικός μπορεί να αποδειχθεί ο ανθρώπινος παράγοντας.