Την περασμένη Κυριακή στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση στη μνήμη των Μακεδονομάχων Σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα των σταθμαρχών Παρίση Μ. Παρίση και Ρένου Ι. Παρασκάκη. Στον συγκεκριμένο χώρο στις 25/05/2024 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των Προτομών των δύο αυτών Μακεδονομάχων.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός Δημήτριος Ν. Κούγκας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσ/νίκης, το Σωματείο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η Αναγέννηση και το σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας Θράκης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο βιβλιοθηκονόμος Χαράλαμπος Τσολάκης, ενώ για τον εορτασμό της ημέρας μίλησε ο Δημήτριος Κούγκας. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Ανθόπουλος ( υιός του συνταξιούχου σιδηροδρομικού σταθμάρχη Ιωάννη Ανθόπουλου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης πλαισίωναν τους ανδριάντες από το σύλλογο Εστία Ρουμλουκιωτών ένας νεαρός ντυμένος με φορεσιά Μακεδονομάχου (ντουλαμάς) και μία δεσποινίδα ντυμένη με την πασίγνωστη Μακεδονική φορεσιά «Κατσούλι».
Στο χώρο παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι εγγονοί των δύο Μακεδονομάχων, σιδηροδρομικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι και κάτοικοι της περιοχής.
Τέλος κατατέθηκαν στεφάνια από τους δύο εγγονούς των Μακεδονομάχων, την εκπρόσωπο της ΥΓΜΘ κα Αντωνία Σταμπουλή, τον συνταξιούχο σταθμάρχη Σάββα Καραούσογλου στη θέση του εκπροσώπου της ΥΥΚΜΘ κου Ιωάννη Τσίγγου, τον πρόεδρο του συλλόγου
Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσ/νίκης κο Κων/νο Πάταρα, τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών κο Νικόλαο Τζήκα, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας Θράκης κ. Βασίλειο Πυτιτζόγια και το συνταξιούχο σιδηροδρομικό Δημήτριο Ν. Κούγκα.