
newmoney.gr
Για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης τον χειμώνα, λόγω απαραίτητων εργασιών σύνδεσης της βασικής γραμμής με εκείνη της Καλαμαριάς, μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Ταχιάος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Όπως τόνισε, η διακοπή δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου. Η διάρκεια εκτιμάται σε περισσότερο από έναν μήνα, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας: απαιτείται πιστοποίηση του έργου και διενέργεια δοκιμών πριν την πλήρη επαναλειτουργία.
POS στα εκδοτικά μηχανήματα
Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στη λειτουργία των POS στα εκδοτικά μηχανήματα εισιτηρίων, επισημαίνοντας ότι κάθε μηχάνημα λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς ακόμη να έχει συνδεθεί με το τραπεζικό σύστημα (ΔΙΑΣ) για λόγους ασφάλειας του δικτύου. Η διασύνδεση με εξωτερικά δίκτυα θα μπορούσε να δημιουργήσει τεχνικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχει ήδη τοποθετηθεί οπτική ίνα σε κάθε μηχάνημα και η πλήρης λειτουργία των POS αναμένεται έως τις 31 Αυγούστου.