Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Συναγερμός στο σταθμό του Αμβούργου: Επιβάτης τρένου υψηλής ταχύτητας έφτασε με επικίνδυνο ιό.



Μια αποβάθρα σταθμού έχει αποκλειστεί στον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου στη βόρεια Γερμανία, εν μέσω φόβων ότι ένας επιβάτης τρένου μπορεί να έφτασε με επικίνδυνο ιό γράφει το bbc.com

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε στην ταμπλόιντ Bild ότι ο άνδρας και η κοπέλα του είχαν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Φρανκφούρτη.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι είχαν έρθει από το εξωτερικό όπου νοσηλεύονταν ένας άνδρα που συνέχισε να αναπτύξει μολυσματική ασθένεια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την ασθένεια.

Δεν ήταν σαφές τι τους έφταιγε, αλλά ο άνδρας, ο οποίος αναφέρθηκε ότι ήταν φοιτητής ιατρικής, δεν είχε πυρετό.

Ο ιστότοπος Morgenpost του Αμβούργου ανέφερε ότι έφτασαν στη Φρανκφούρτη από τη Ρουάντα το πρωί της Τετάρτης.

Ομάδα αστυνομικών και πυροσβεστών πήγε στο σταθμό και ο άνδρας και η κοπέλα του μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε ειδική κλινική. Η πλατφόρμα τέσσερα ήταν κλειστή για μια περίοδο προτού της επιτραπεί να ανοίξει ξανά.
Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής μάχεται επί του παρόντος με ένα ξέσπασμα του ιού Marburg , οκτώ άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από την επιδημία.

Τι είναι ο ιός Marburg;

Το Marburg, το οποίο δεν είναι αερομεταφερόμενο, μπορεί να μεταδοθεί με την έκθεση σε νυχτερίδες φρούτων και μεταξύ ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών μέσω του σεξ χωρίς προστασία και του σπασμένου δέρματος.

Ο ιός προκαλεί πυρετό, πονοκεφάλους, εμετούς και διάρροια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατά μέσο όρο, ο ιός Marburg σκοτώνει τους μισούς ανθρώπους που μολύνει.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1967, όταν οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο μολύνθηκαν με έναν προηγουμένως άγνωστο μολυσματικό παράγοντα πρώτα στο Μάρμπουργκ και τη Φρανκφούρτη στη Γερμανία και στη συνέχεια στη Σερβία.

sidirodromikanea.blogspot.com