Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Στην InnoTrans 2024 παρουσιάστηκε το νέο τρένο Frecciarossa 1000



Το Frecciarossa 1000 που παρουσιάστηκε στο InnoTrans 2024, πρόκειται να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας με προηγμένη απόδοση και διευρυμένες διασυνοριακές δυνατότητες έως το 2025.

Βίκυ Καραντζαβέλου
traveldailynews.com

Η νέα Frecciarossa 1000 που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του InnoTrans 2024 , από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Edoardo Rixi , τον Ιταλό Πρέσβη στη Γερμανία, Amando Varicchio , Διευθύνοντα Σύμβουλο Trenitalia , Luigi Corradi , και τον CEO της Hitachi Rail Group , Giusepp . ταξιδεύοντας σε ιταλικές πίστες μέχρι το 2025.

Παρουσίαση της νέας Frecciarossa 1000 στο Innotrans 2024

«Θα είναι το τρένο με τις πιο υψηλές επιδόσεις στην ήπειρο», δηλώνει η Rixi, «και θα βοηθήσει στη δημιουργία του πλαισίου των σιδηροδρομικών ταξιδιών υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη. Η FS αποδεικνύεται ότι είναι ένας όμιλος στην πρώτη γραμμή των σιδηροδρομικών μεταφορών. Η δημιουργία αυτού του τρένου κατέστη δυνατή μέσω της ενίσχυσης της ιταλικής αλυσίδας παραγωγής, στο Βερολίνο με 223 εκθέτες, μέσω των επενδύσεων της Ιταλίας στον σιδηροδρομικό τομέα. Σήμερα θεωρούμε ότι είμαστε παγκόσμιοι ηγέτης σε έναν τομέα εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας και η Frecciarossa 1000 είναι το σύμβολο της άποψής μας για την κινητικότητα του μέλλοντος.»

«Για την Trenitalia», δηλώνει ο Corradi, «ο τουριστικός τομέας έχει αυξηθεί πολύ αυτό το καλοκαίρι, με αύξηση 10% στους επιβάτες σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την Covid».


Frecciarossa 1000: νέα χαρακτηριστικά

Η νέα γενιά του Frecciarossa1000 διαθέτει αρκετές καινοτομίες, όπως η ανακυκλωσιμότητα αυξήθηκε στο 97,1% (+2,7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόλο), μεγαλύτερη αξιοπιστία χάρη στη βελτιωμένη απόδοση του συστήματος πρόσφυσης και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση. Το Frecciarossa 1000 που παρουσιάστηκε στο InnoTrans 2024, πρόκειται να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας με προηγμένη απόδοση και διευρυμένες διασυνοριακές δυνατότητες έως το 2025.

Frecciarossa 1000: επενδύσεις

Το νέο Frecciarossa αποτελεί μέρος παραγγελίας της Trenitalia με την Hitachi για την παράδοση 36 τρένων ETR1000, η ​​οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί σε άλλες 10 μονάδες, φτάνοντας συνολικά τα 46 τρένα και συνολική αξία άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και θα συνεχιστούν έως το 2028, με μέσο όρο περίπου οκτώ τρένα ετησίως.

Frecciarossa 1000: στο εξωτερικό

Το Frecciarossa1000 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ταξιδεύει στην Ιταλία και στα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου.

sidirodromikanea.blogspot.com