Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Αρκετοί τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης

 

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά το απόγευμα της Τρίτης μετά από εκτροχιασμό τρένου Green Line κοντά στο σταθμό Lechmere στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών του Κόλπου της Μασαχουσέτης είπε ότι η υπηρεσία επικεντρώνεται στη διερεύνηση «ανθρώπινων παραγόντων» στον εκτροχιασμό, ο οποίος δεν είχε ακόμη καθαριστεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Περίπου 50 άτομα επέβαιναν στο τρένο όταν εκτροχιάστηκε μετά την αναχώρησή του από τον σταθμό Lechmere περίπου στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα.
Ο Chief Operating Officer της MBTA, Ryan Coholan, είπε ότι ο εκτροχιασμός συνέβη στη διαπλοκή της Κόκκινης Γέφυρας, όπου τέμνονται το υποκατάστημα Medford/Tufts και το υποκατάστημα Union.
"Ενώ το τρένο περνούσε πάνω από αυτόν τον διακόπτη, το φορτηγό και το κεντρικό φορτηγό του κορυφαίου τρόλεϊ της Green Line εκτροχιάστηκαν", είπε ο Coholan.
Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν στις γραμμές και περπάτησαν σε μια έξοδο κινδύνου. Τα επτά άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με το MBTA.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στους «ανθρώπινους παράγοντες»

Τα ακριβή αίτια του εκτροχιασμού είναι ακόμη υπό διερεύνηση. «Οι προκαταρκτικές ενδείξεις αποκλείουν τυχόν προβλήματα με τη δομή της πίστας και αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στους ανθρώπινους παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό», είπε ο Coholan.

«Το MBTA ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους αναβάτες για την απογοήτευση και την αγωνία που προκάλεσε αυτό το περιστατικό», ανέφερε η MBTA σε ανακοίνωσή της. «Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε διεξοδικά αυτό το θέμα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».

sidirodromikanea.blogspot.com