Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Γιατί τα βρόντηξε ο Γιάννος Γραμματίδης από τον ΟΣΕ



Με πικρία φέρεται να έφυγε από τον ΟΣΕ ο Γιάννος Γραμματίδης. Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ δεν άντεξε την… πολυνομία και την απουσία στήριξης από την κυβέρνηση και τα βρόντηξε κι έφυγε.

powergame.gr

 Αφορμή ήταν η υπόθεση του δένδρου που καρφώθηκε σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Η θέση του προέδρου του ΟΣΕ ήταν ότι για να καθαριστούν τα δέντρα εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών χρειάζονται αποφάσεις των δασαρχείων. Το υπ. Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι αυτό δεν είναι σωστό και ότι 10 μέτρα ένθεν κακείθεν μιας σιδηροδρομικής γραμμής ο ΟΣΕ έχει δικαίωμα να αποψιλώνει την όποια βλάστηση έχει.

Φαίνεται όμως ότι ο πρόεδρος του ΟΣΕ είχε δίκαιο, αφού με το κόψιμο κάποιων δένδρων στον Αγ. Στέφανο Αττικής πριν από λίγες ημέρες που επιχείρησαν συνεργεία του ΟΣΕ, λίγο έλειψε να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα από προστριβές περιοίκων. Αλλά δεν ήταν μόνον το υπουργείο Περιβάλλοντος που άδειασε τον πρόεδρο του ΟΣΕ. Ήταν και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, που ανέφερε ότι «αν ο πρόεδρος του ΟΣΕ δεν γνωρίζει τη νομοθεσία, καλό θα είναι να παραιτηθεί». Και ο Γιάννος Γραμματίδης δεν άργησε να το πράξει. Προχθές πέρασε το κατώφλι του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα, και υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η παραίτηση αυτή, ωστόσο, προσθέτει ένα άλλο πρόβλημα στα άπειρα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ. Πλέον δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΣΕ, να λάβει αποφάσεις. Ο μόνος αρμόδιος να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο είναι ο πρόεδρος και μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης, οι μεγάλες αποφάσεις του οργανισμού δεν θα λαμβάνονται.

Σχόλιο "Σ.Ν" 

Άποψη μας είναι ότι, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης στο μικρό χρονικά  διάστημα της θητείας του στον Οργανισμό Σιδηρόδρομων Ελλάδος κατέβαλε προσπάθειες να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα... 

 Δυστυχώς οι σκοπιμότητες είναι ισχυρότερες από την θέληση του άνθρωπου να κανει το καλύτερο και αυτό ενοχλεί. Εμείς γνωρίσαμε για λίγο τον άνθρωπο Γραμματίδη και είδαμε στο πρόσωπο του την θέληση για πραγματικό έργο στον σιδηρόδρομο.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ο κ. Γραμματίδης στην εκδήλωση του σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης είχε αναγγείλει την αποχώρησή του, λέγοντας στην διοίκηση του Μουσείου ότι « Το φάκελο που μου δίνεται θα τον προωθήσω στην νέα διοίκηση» Ήταν φανερό ότι την απόφαση του την είχε πάρει και ήταν αμετάκλητη αν και οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση ζήτησαν να παραμείνει γιατί  όπως είπαν έχει κανει έργο, η απάντηση ήταν καταφατική.

Στην πρώτη επικοινωνία που ειχαμε μαζί του λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του μας είχε εκμυστηρευτεί: «Δεν είμαι κομματάρχης και ήρθα στον ΟΣΕ για να προσφέρω έργο στο προσωρινό διάστημα που θα είμαι στην διοίκηση του Οργανισμού»

Επίσης να σημειώσουμε ότι  είναι από τις σπάνιες φόρες που πρόεδρος του ΟΣΕ μέσα σε μικρό διάστημα θητείας είχε τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο του σιδηροδρόμου και όχι μόνο.

Χ.Γ.