Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Νότια Αφρική: 25 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Δυτικό Ακρωτήριο



Περίπου 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από εκτροχιασμό τρένου στο σταθμό Dal Josafat κοντά στο Paarl το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαίωσε η Metrorail Western Cape.

Σύμφωνα με μια ιδιωτική πυροσβεστική υπηρεσία, ο εκτροχιασμός αναφέρθηκε λίγο μετά τις 18:30.

Η DFW είπε ότι έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ πολλοί άλλοι παρέμειναν παγιδευμένοι.

"Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κέιπ Τάουν προς τον σταθμό του Ουέλινγκτον όταν συνέβη το περιστατικό. Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ασθενοφόρων, πυροσβεστών και της Νοτιοαφρικανικής Αστυνομικής Υπηρεσίας (SAPS) ήταν επί τόπου για να βοηθήσουν τους τραυματίες επιβάτες", ανέφερε η Metrorail σε δήλωση.

"Αναφέρεται ότι είκοσι πέντε επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής για περαιτέρω ιατρική βοήθεια. Δεν αναφέρθηκαν θύματα".

Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους.

Η Υπηρεσία Επιβατηγών Σιδηροδρόμων της Νότιας Αφρικής (Prasa) και η Transnet Freight Rail (TFR) ερευνούν το περιστατικό.

Η Prasa έχει επίσης αναφέρει το περιστατικό στη Ρυθμιστική Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρόμων (RSR), σύμφωνα με τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, ανέφερε η Metrorail.

sidirodromikanea.blogspot.com