Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Στους 15 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία



Δεκαπέντε πτώματα ανασύρθηκαν από τις παραβιασμένες άμαξες, δήλωσε στο Reuters ο Abhishek Roy, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας στην περιοχή Darjeeling της ανατολικής πολιτείας, όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

reuters.com

Πενήντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι ομάδες διάσωσης από την αστυνομία και την εθνική δύναμη αντιμετώπισης καταστροφών εργάζονταν για να καθαρίσουν τα συντρίμμια από τα εκτροχιασμένα βαγόνια, πρόσθεσε ο Ρόι.
Το τρένο εμπορευμάτων χτύπησε το Kanchanjunga Express που ταξίδευε προς την Καλκούτα, την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, από τη βορειοανατολική πολιτεία Tripura, οδηγώντας τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας από τις ράγες.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσοι επιβάτες επέβαιναν εκείνη τη στιγμή.
Οι διασώστες χρησιμοποίησαν σιδερένιες ράβδους και σχοινιά για να απεγκλωβίσουν ένα βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είχε παρασυρθεί προς τα πάνω για να κολλήσει στην οροφή της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από την πρόσκρουση της σύγκρουσης.
Μεταξύ των νεκρών ήταν ο οδηγός της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και ένας φύλακας της επιβατικής αμαξοστοιχίας, είπε στους δημοσιογράφους ο Τζάγια Βάρμα Σίνχα, επικεφαλής του συμβουλίου σιδηροδρόμων που διαχειρίζεται το δίκτυο της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διάσωσης μαζί με ανθρώπους συγκεντρώνονται στο σημείο της σύγκρουσης τρένου μετά το ατύχημα στην περιοχή Darjeeling στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, Ινδία, 17 Ιουνίου 2024. REUTERS/Stringer Purchase Licensing Rights, ανοίγει νέα καρτέλα
Το ατύχημα συνέβη αφού ο οδηγός της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας αγνόησε ένα σήμα, πρόσθεσε ο Σίνχα.
Οι εργασίες διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί, είπε ο Σίνχα, και οι αρχές εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, με τις ζημιές λιγότερο εκτεταμένες από ό,τι αρχικά αναμενόταν.
«Το διαμέρισμα του φρουρού στο επιβατικό τρένο υπέστη σοβαρές ζημιές», πρόσθεσε. «Υπήρχαν δύο φορτηγά δεμάτων συνδεδεμένα μπροστά του, τα οποία μείωσαν την έκταση της ζημιάς στους επιβάτες».

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν μια δυνατή συντριβή και είδαν τη στοίβα όταν πήγαν να ερευνήσουν, είπαν αρκετοί στο πρακτορείο ειδήσεων ANI, στο οποίο το Reuters έχει μειοψηφικό μερίδιο.
Reuters Graphics
Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε συλλυπητήρια για την απώλεια της ζωής και είπε ότι ο υπουργός Σιδηροδρόμων Ashwini Vaishnaw κατευθυνόταν προς το σημείο.
Περίπου 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από ένα χρόνο στη γειτονική πολιτεία Odisha, στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ινδίας σε περισσότερες από δύο δεκαετίες , που προκλήθηκε από βλάβη σήματος .
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση του Μόντι για το ιστορικό της όσον αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

«Η αύξηση των σιδηροδρομικών ατυχημάτων τα τελευταία 10 χρόνια είναι άμεσο αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης και της αμέλειας της κυβέρνησης του Μόντι, που έχει ως αποτέλεσμα απώλειες ζωών και περιουσιακών στοιχείων επιβατών σε καθημερινή βάση», ο κύριος αντίπαλος του Μόντι και ηγέτης του κόμματος του Κογκρέσου Ραχούλ Γκάντι. είπε σε ανάρτηση στο Χ.

sidirodromikanea.blogspot.com