Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΗΡΑΓΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!


S

Μια υποβρύχια σήραγγα που συνδέει την Ισπανία με το Μαρόκο μέσω τρένου θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε μόλις πέντε χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι έτοιμη εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

theolivepress.es

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες: Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκοινωνιακή σύνδεση θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την κινητικότητα μεταξύ των χώρων.

Το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιώθηκε από ερευνητές της Secegsa, της Ισπανικής Εταιρείας Μελετών Σταθερών Επικοινωνιών, και η οποία αναφέρεται στο Ισπανικό Υπουργείο Μεταφορών.

Πριν από αρκετούς μήνες, η Secesga ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες της μελέτες όχι μόνο επιβεβαίωσαν τη βιωσιμότητα του έργου, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο έργου μόλις μισής δεκαετίας.
Μια μακέτα μιας πιθανής σήραγγας μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου. Secegsa

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο είναι η σιδηροδρομική σύνδεση να συνδέει τη Μαδρίτη με την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα, με συνολικό χρόνο ταξιδιού πεντέμισι ώρες.

Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να ταξιδεύουν στα τρένα, με την οδική σύνδεση μέσω των τούνελ σύμφωνα με πληροφορίες να αποκλείεται.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε, επισκέφθηκε το Μαρόκο τον Μάρτιο για να επιθεωρήσει τις υποδομές και τα σχέδια μεταφορών της χώρας, σύμφωνα με την ισπανική έκδοση της Huffpost .

Η Secegsa, ωστόσο, είναι επιφορτισμένη μόνο με την κατάρτιση σχεδίων και κάθε μελλοντικό κατασκευαστικό έργο που θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με το Μαρόκο θα υπόκειται σε διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι η σήραγγα θα τρέχει για 27,7 χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα, με άλλα 11 χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος.

sidirodromikanea.blogspot.com