Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Απίστευτο! Η Hellenic train αναιρεί βεβαίωση μετακίνησης σε μεταταγμένο σιδηροδρομικό!


Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε
 την απόφαση της Hellenic train να αναιρέσει δικαίωμα που παρείχε σε μεταταγμένο σιδηροδρομικό για την μετακίνηση αυτού και της οικογενείας του  με αμαξοστοιχίες του δικτύου.

 Σε ενημέρωση προς τον ενδιαφερόμενο,  η Hellenic train κανει λόγο για εκ παραδρομής παραχώρηση βεβαίωσης μετακίνησης.

Ο μεταταγμένος σιδηροδρομικός με επιστολή του στα «Σιδηροδρομικά Νέα» αναφέρει:

"Η HELLENIC TRAIN παρακίνησε τους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης με τις αμαξοστοιχίες που κινούνται στο Ελληνικό δίκτυο, χωρίς καταβολή χρημάτων ή με κάποιο συμβολικό ποσό για τα IC. Πριν ακόμη κλείσει ένας μήνας από την έκδοση της βεβαίωσης, με χθεσινό (9/4/2023) email ανακοινώνουν ότι δεν ισχύει η όλη αυτή διαδικασία μεταφοράς των μεταταγμένων υπαλλήλων γιατί δεν προβλέπεται από την συλλογική σύμβαση αλλά ούτε και από την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας...Τέτοιος εμπαιγμός πια, τέτοια αναλγησία, ξεχνώντας τις συγχαρητήριες επιστολές όταν ξεχιονίζαμε με τα χέρια έξω από τον Δομοκό τα κλειδιά των αιχμών για την διέλευση του τρένου, μετά από δίωρη ακινητοποίηση χωρίς θέρμανση και χωρίς φωτισμό των βαγονιών...Αλλά αυτά είναι παλιά και ξεχάστηκαν. Αυτή είναι η ανταμοιβή που περιμέναμε όταν μεταταχθήκαμε με το πιστόλι στο κεφάλι; Μας είπαν ότι θα μας ακολουθούσε η ίδια εργασιακή σχέση και έχουν περάσει 5μιση χρόνια συνταξιούχος χωρίς να έχω πάρει την αποζημίωση των 12 μισθών περιμένοντας από τον Οκτώβριο του 2023 την απόφαση της έφεσης που μέχρι στιγμής δεν μας έχει ανακοινωθεί. Τόση πίκρα, τόση απογοήτευση, τέτοια αδιαφορία δεν την περίμενα ποτέ."

Βεβαίωση της hellenic train

Βεβαιώνουμε ότι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται, ο...  προσελήφθη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου την 05/10/1983 στην HELLENICTRAIN στην οποία και παρείχε τις υπηρεσίες του μέχρι την 07/04/2011, ως συνοδός Ελέγχου και κίνησης Αμαξοστοιχιών, της Διεύθυνσης Λειτουργίας Μεταφορών.

Η Βεβαίωση χορηγείται στον ενδιαφερόμενο α ύστερα από αίτηση του/της ιδίου/ας για να τη χρησιμοποιήσει ο/η ίδιος/α,η σύζυγός του με επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους για έκδοση εισιτηρίων και πιθανό έλεγχο αυτών σε δρομολόγια που πραγματοποιούν τα Μέσα της HEllENIC TRAIN A Ε.

hellenic train


 Αναιρεση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκ παραδρομής, εκδόθηκε από την υπηρεσίας μας, βεβαίωσης ελευθέρας μετακίνησης με τα μέσα σταθερής τροχιάς ενώ δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την παρούσα συλλογική σύμβαση της εταιρείας καθώς επίσης, ούτε και με απόφαση της διοίκησης της εταιρείας.

Ως εκ τούτου με την παρούσα, καλείστε να μην κάνετε χρήση πλέον της συγκεκριμένης βεβαίωσης για τις μετακινήσεις σας, καθώς θεωρείτε άκυρη και περί αυτού έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές που διεξάγουν ελέγχους εισιτηρίων εντός των συρμών. Ζητάμε συγνώμη για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από την έκδοση της συγκεκριμένης βεβαίωσης ελευθέρας μετακίνησης, η οποία έγινε καθαρά εκ παραδρομής, λόγο ελλιπείς ενημέρωσης από το σύστημα μηχανογράφησης μας.

Παραμένουμε στην διάθεση σας,

Με εκτίμηση, hellenic train

Θα επανέλθουμε στο θέμα το οποίο θεωρούμε άδικο και προσβλητικό για μια εταιρία μεταφορών... 

Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com