Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Η NASA θέλει να κατασκευάσει σιδηρόδρομο στη Σελήνη - Θα ονομάζεται «Moon Train»

Μελλοντικά οι αστροναύτες θα μπορούν να μετακινούνται με τρένο στην επιφάνεια της Σελήνης

Σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, η οποία ίσως επαναπροσδιορίσει την εξερεύνηση της Σελήνης, σκοπεύουν να προχωρήσουν οι ΗΠΑ, καθώς προγραμματίζουν να σχεδιάσουν ένα σιδηροδρομικό δίκτυο στο φεγγάρι. Ναι, καλά διάβασες. Αυτό, σημαίνει ότι μελλοντικά οι αστροναύτες θα μπορούν να μετακινούνται με τρένο στην επιφάνεια της Σελήνης.

jenny.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «The Economic Times», η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων της NASA (DARPA) επέλεξε τη Northrop Grumman για να σχεδιάσει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο με βάση τη Σελήνη, στο πλαίσιο της δεκαετούς μελέτης δυνατοτήτων της DARPA για τη Σεληνιακή Αρχιτεκτονική (LunA-10). Το φουτουριστικό τρένο θα ονομάζεται «Moon Train» και θα μεταφέρει ανθρώπους, προμήθειες και εμπορικά φορτία στην επιφάνεια του φεγγαριού, ανέφερε η Northrop Grumman σε ανακοίνωσή της. Με απλά λόγια, το σχέδιο είναι να αναπτυχθούν οι τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους διαστημικούς οργανισμούς και τις εταιρείες να έχουν πρόσβαση στους πόρους, τις εγκαταστάσεις και τις πληροφορίες των άλλων για την προώθηση περαιτέρω ευκαιριών παρουσίας των ανθρώπων στη Σελήνη.

Η Northrop Grumman, ουσιαστικά, θα προσπαθήσει να καθορίσει εάν μια τέτοια σεληνιακή υποδομή είναι εφικτή, καθορίζοντας το κόστος και τους πόρους που απαιτούνται. Παράλληλα, θα συντάξει σχετική λίστα με τους προβλέψιμους κινδύνους κόστους, καθώς θα ασχοληθεί και με τη διερεύνηση εννοιών σχετικών με τη λειτουργία του συστήματος με ρομποτική. Η τελική έκθεση, αναμένεται τον Ιούνιο. Η επιφάνεια της Σελήνης είναι ίση με το μέγεθος της Αφρικής, καθιστώντας τις σιδηροδρομικές υποδομές κρίσιμες για τη μεταφορά των υλικών και του εξοπλισμού που απαιτούνται για την εξερεύνησή της.

Σύμφωνα με τον Κρις Άνταμς, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του τμήματος στρατηγικών διαστημικών συστημάτων της Northrop Grumman, «αυτή η επένδυση σε βασική αναπτυξιακή έρευνα διατηρεί την τεχνολογία μας στην πρώτη γραμμή των λύσεων επόμενης γενιάς. Με την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στην ενσωμάτωση πολύπλοκων συστημάτων και την εμπορευματοποίηση αυτόνομων υπηρεσιών, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μόνιμες αλλαγές, για ένα βιώσιμο διαστημικό οικοσύστημα».

Η NASA είχε ερευνήσει προηγουμένως μια ιδέα για ένα τρένο μαγνητικής αιώρησης που ονομαζόταν «FLOAT». Η μελέτη της διαπίστωσε ότι η ιδέα ήταν εφικτή, αλλά απαιτούσε περαιτέρω έρευνα. Υπενθυμίζουμε, ότι η NASA σκοπεύει να στείλει για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, αστροναύτες στο φεγγάρι μέχρι το 2025, στο πλαίσιο της επόμενης αποστολής «Artemis».

sidirodromikanea.blogspot.com