Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Για τις κατολισθήσεις στον Οδοντωτό καταθέτει στη Δικαιοσύνη ο δικηγόρος Γιώργος Μπέσκος

Αύριο η κατάθεση στη Δικαιοσύνη του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος

Τι αναφέρει έγγραφο του ΟΣΕ.

Σωτήρης Παπανδρέου
pelop.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπέσκος έχει κληθεί να καταθέσει αύριο σε προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου μετά από αναφορά του, για τον εγκλωβισμό 90 επιβατών που είχε συμβεί στις 26 Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα μιας ακόμα κατολίσθησης φερτών υλικών στη σιδηροδρομική γραμμή.


Αμφίβολη η επαναλειτουργία του Οδοντωτού στο ορατό μέλλον

Με την αναφορά που είχε καταθέσει τότε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ζητούσε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες και φυσικά σε αυτή την περίπτωση να ασκηθούν ποινικές διώξεις, θυμίζοντας ότι το 2020 μετά από κατολίσθηση έσπασε τζάμι του τρένου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας επιβάτης και να υπάρξει πανικός.

Θυμίζουμε ότι στις 6 Μαρτίου έγινε συνάντηση εργασίας και συντονισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, όπου μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού, έως την οριστική αντιμετώπιση των καταπτώσεων.

Το έγγραφο του ΟΣΕ αποκαλύπει 

Η «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει σήμερα ότι ο ΟΣΕ περνάει στην αντεπίθεση και με επιστολή του προς τον κ. Μπέσκο, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Παναγιώτης Τερεζάκης απορρίπτει ως ανακριβείς και υπερβολικές τις αναφορές Μπέσκου στον εισαγγελέα, καλώντας τον «προς αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών λανθασμένων ερμηνειών και συμπερασμάτων πάνω σε εξειδικευμένα σιδηροδρομικά τεχνικά θέματα, σαφώς πέραν του νομικού αντικειμένου, θα ήταν επιθυμητό και εύλογο να απευθύνεστε πρωτίστως στους καθ’ ύλην αρμόδιους, αντί να παραθέτετε απευθείας ανακριβή στοιχεία και δεδομένα, προς δημιουργία εντυπώσεων, και -κατ’ επέκταση- προς δυσφήμιση του Οργανισμού».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου «τραβάει το σχοινί» και προβαίνει σε νέες καταγγελίες. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται αποδέκτης πιέσεων από τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να λειάνει τις καταγγελίες του, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη ή ταχύτερη η επαναλειτουργία του τρένου.

Προφανώς οι καταγγελίες του κ. Μπέσκου είναι πολύ σοβαρές, καθώς υποδηλώνουν παρασκηνιακή διαμάχη, προκειμένου να επισπευσθεί η επαναλειτουργία του Οδοντωτού, αλλά υπό συνθήκες ασφαλείας που πρέπει να απαντηθούν.

Είναι γνωστό ότι, το Δασαρχείο Αιγίου, μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε τη μελέτη για τα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής θωράκισης της γραμμής, για την υλοποίηση των οποίων απαιτείται ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ, το οποίο ακόμα δεν έχει δεσμευθεί.

sidirodromikanea.blogspot.com