Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Απεργία στους Βρετανικούς σιδηροδρόμους


Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε όλη τη Βρετανία θα μειωθούν και πάλι αύριο και το Σάββατο από την απεργία
 - χωρίς ούτε ένα τρένο να λειτουργεί σε ορισμένες γραμμές.

Τα μέλη του Aslef και της ένωσης σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και μεταφορών στους φορείς εκμετάλλευσης τρένων θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω μακροχρόνιων διαφωνιών, την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα.

Δεν θα υπάρχουν τρένα αύριο στις Avanti West Coast, Chiltern, CrossCountry, East Midlands, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, London Northwestern, Northern, Southeastern, Southern, Thameslink ή West Midlands.

Μια μειωμένη υπηρεσία θα εκτελείται στους περισσότερους φορείς εκμετάλλευσης το Σάββατο - αλλά τα τρένα θα είναι πιο απασχολημένα από το κανονικό και τα δρομολόγια είναι πιθανό να ξεκινούν αργότερα και να τελειώνουν νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Έρχεται καθώς οι εργαζόμενοι της RMT ψήφισαν αυτή την εβδομάδα για απεργία για άλλους έξι μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για ένα δεύτερο «καλοκαίρι δυσαρέσκειας» στους σιδηροδρόμους. Ο Aslef έχει επίσης ορκιστεί να συνεχίσει τις απεργίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραθεριστές και οι μετακινούμενοι αντιμετωπίζουν περαιτέρω χάος.

Τον Μάρτιο, 20.000 μέλη της RMT που εργάζονται για το Network Rail δέχτηκαν αύξηση 9 τοις εκατό σε μια ξεχωριστή διαμάχη. Αλλά η αντιπαράθεση που αφορά τους 14 φορείς εκμετάλλευσης που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας και της Ουαλίας παρέμεινε ανεπίλυτη, μαζί με αυτή του Aslef.

Ο Άσλεφ σχεδιάζει επίσης να χτυπήσει στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου - την ημέρα του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας.

dailymail.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com