Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Συνάντηση ΟΝΝΕΔ - Γεραπετρίτη: Το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει άμεσα πράξη – Η πρόταση που κατατέθηκε

Με τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο και για θέματα υποδομών και μεταφορών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου συνοδευόμενος από τον Σταμέλο Σταμάτη, Υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Σκιάνη Κάρολο, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι είναι μάχιμοι Πολιτικοί Μηχανικοί.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, αφού ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια και την συντήρηση των σιδηροδρόμων μετά το τραγικό δυστύχημα, κατέθεσαν την δική τους πρόταση.

Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ στοχεύει στη θέσπιση αρχικά βραχυπρόθεσμων μέτρων όπως η αύξηση του προσωπικού, το αίτημα από ελληνικής πλευράς για συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παροχή τεχνογνωσίας και εξειδικευμένου προσωπικού, οι εκτεταμένοι έλεγχοι. Η πρόταση, ωστόσο, καταγράφει και ορισμένες προτάσεις για μέτρα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα τα οποία έχουν να κάνουν εν γένει με την βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα. Με βασικότερα εξ αυτών την εισαγωγή των διαδικασιών του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ στο εθνικό σύστημα καταγραφής MITOS με στόχο την απλούστευση και την βελτίωση τους, την πλήρη εφαρμογή του ERTMS, την εναρμόνιση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ με την ευρωπαϊκή οδηγία για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους και την πραγματοποίηση τεχνικών έργων υπογειοποίησης του ηλεκτρομηχανολογικού υλικού που θα καταστήσει αδύνατη την κλοπή του.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε την ΟΝΝΕΔ για την πρωτοβουλία της διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να διορθωθούν τα λάθη και οι διαχρονικές παθογένειες που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στοίχισε τη ζωή σε πολλά νέα παιδία. Ως οργάνωση νέων, λοιπόν, οφείλουμε πρωτίστως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα, το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει άμεσα πράξη. Η πρόταση που καταθέσαμε σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό κινείται σε αυτό το πλαίσιο και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την Κυβέρνηση. Για να διορθωθούν, δηλαδή, άμεσα και αποτελεσματικά οι παθογένειες του παρελθόντος και να θέσουμε γερά τα θεμέλια για πιο ασφαλείς μετακινήσεις, όπως αυτές αξίζουν στους πολίτες αυτής της χώρας, όπως αξίζει στην Ελλάδα μας».

Δείτε την πρόταση της ΟΝΝΕΔ εδώ

parapolitika.gr
sidirodromikanea.blogspot.com