Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ιταλία: Φτάνοντας με πτήση συνεχίζουμε με τρένο...

 

Ο Όμιλος Lufthansa υπέγραψε αυτή την εβδομάδα κοινό Μνημόνιο Συνεργασίας στη Ρώμη μαζί με την ιταλική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato Italiane SpA (FS). Πρόθεση είναι η διαπραγμάτευση μιας σύμβασης για συνεργασία στην κυκλοφορία τροφοδοτικών εντός της Ιταλίας, προκειμένου να συνδεθούν τα διάφορα μέσα μεταφοράς με καλύτερο και πιο φιλικό προς τον πελάτη τρόπο.

Στόχος της σχεδιαζόμενης συνεργασίας είναι ιδίως να φέρει επιβάτες με σιδηροδρομικές συνδέσεις FS προς και από τις αντίστοιχες πτητικές τους συνδέσεις σε διάφορα ιταλικά αεροδρόμια.

Η ακριβής διάταξη του προγράμματος αποτελεί πλέον αντικείμενο περαιτέρω συζητήσεων. Εάν υπογραφεί σύμβαση, η υλοποίηση της συνεργασίας θα υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Όμιλος Lufthansa πρωτοπορεί στη διατροπικότητα

Ο Όμιλος Lufthansa ήδη λειτουργεί παρόμοια προγράμματα διατροπικής συνεργασίας στις εγχώριες αγορές του με τις Deutsche Bahn, ÖBB και SBB, μεταξύ άλλων. Συνολικά, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa προσφέρουν αυτή τη στιγμή στους επιβάτες τους περισσότερες από 3.000 εβδομαδιαίες σιδηροδρομικές ή λεωφορειακές συνδέσεις από περισσότερες από 40 πόλεις. Ήδη από το 2001, η Lufthansa είχε ήδη συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την Deutsche Bahn για σιδηροδρομικές συνδέσεις με τα αεροδρόμιά της (LH Express Rail).

.breakingtravelnews.com
sidirodromikanea.blogspot.com