Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Η Γαλλία και η Γερμανία θα δώσουν 60.000 δωρεάν εισιτήρια τρένου σε νέους αυτό το καλοκαίρι


Οι επιβάτες περπατούν σε μια πλατφόρμα και περνούν από μια πύλη ελέγχου εισιτηρίων για να επιβιβαστούν σε ένα TGV στο Gare du Nord στο Παρίσι. - Πνευματικά δικαιώματα Amaury Cornu / Hans Lucas μέσω Reuters Connect
Εάν είστε κάτω των 27 ετών και θέλετε να ταξιδέψετε μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να είστε τυχεροί.

60.000 δωρεάν εισιτήρια τρένου θα διατεθούν στους νέους αργότερα φέτος. Το σιδηροδρομικό πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών των δύο κομητειών, Clément Beaune και Volker Wissing, την Κυριακή.

Λένε ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνει τα ταξίδια και να οικοδομήσει μια πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

«Για τον εορτασμό της 60ης επετείου της Συνθήκης των Ηλυσίων, 60.000 εισιτήρια θα διατεθούν δωρεάν, σύμφωνα με όρους που θα καθοριστούν σύντομα», ανέφεραν οι Beaune και Wissing σε κοινή δήλωση.

Ο Beaune πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση περισσότερων νέων να επιβιβαστούν στο τρένο και είναι σύμφωνη με τις φιλοδοξίες της Γαλλίας για το κλίμα.

euronews.com
sidirodromikanea.blogspot.com