Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Συμφωνία μαμούθ 3 δισ. ευρώ για αμαξοστοιχίες στην Ινδία

Σύμβαση ύψους 3 δισ. ευρώ για προμήθεια αλλά και service εμπορικών αμαξοστοιχιών στην Ινδία υπέγραψε η Siemens, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη συμφωνία στον σιδηροδρομικό κλάδο στην ιστορίας της.

Η Siemens θα παραδώσει 1.200 ηλεκτρικές ατμομηχανές και θα παρέχει σέρβις για 35 χρόνια στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία είναι επίσης η μεγαλύτερη στην Ινδία.

Τα τρένα 1.200 ίππων, σχεδιασμένα από τη Siemens, με τελική ταχύτητα 120 km (75 μίλια)/ώρα, θα συναρμολογηθούν στο Indian Railways Factory στην πολιτεία Γκουτζαράτ για τα επόμενα 11 χρόνια, με τις παραδόσεις να ξεκινούν σε 24 μήνες.

“Αυτές οι νέες ατμομηχανές… μπορούν να αντικαταστήσουν από 500.000 έως 800.000 φορτηγά κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Mobility, Michael Peter.

Η παραγγελία ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη Siemens στην Ινδία, είπε ο Peter στο Reuters, λέγοντας ότι η εταιρεία στο παρελθόν ήταν πολύ ισχυρή στη Βόρεια Αμερική και την Κεντρική Ευρώπη.

Η παραγγελία ήταν ένα μεγάλο βήμα για τη Siemens στην Ινδία, είπε ο Peter στο Reuters, λέγοντας ότι η εταιρεία στο παρελθόν ήταν πολύ ισχυρή στη Βόρεια Αμερική και την Κεντρική Ευρώπη

indicator.gr
sidirodromikanea.blogspot.com