Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Τρένο περνά μάσα από πολυκατοικία. Δείτε το εντυπωσιακό videoΤη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν μια σιδηροδρομική γραμμή η οποία θα διαπερνά ένα πολυώροφο κτίριο είχαν στην Κίνα, μετατρέποντας τη μετακίνηση με το… τρένο της γραμμής σε μια μοναδική εμπειρία.

Ένα μικρό κατασκευαστικό θαύμα έχει γίνει η ατραξιόν μιας πόλης μόλις 31 εκατ. κατοίκων στο Νοτιοδυτική Κίνα. Ο λόγος για την άσημη Τσονγκινγ, η οποία έγινε… διάσημη χάρη σε μία από τις πολλές γραμμές που διαθέτει το υπέργειο μετρό της πόλης.

Κατά την κατασκευή το 2004, το μετρό της πόλης όφειλε να βρει τον απαραίτητο χώρο ώστε να εγκατασταθεί στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό και επειδή για κάθε πρόβλημα υπάρχει τουλάχιστον μία λύση, οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του αποφάσισαν να απαλλοτριώσουν τρεις ορόφους μιας πολυκατοικίας ώστε να δημιουργήσουν στο εσωτερικό της έναν σταθμό.

Το -οπτικό- αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς ο συρμός του μετρό εισέρχεται στο εσωτερικό του 19όροφου κτηρίου και χάνεται σε αυτό μέχρι τη στιγμή που θα εξέλθει από την άλλη άκρη του.


Ο σταθμός ονομάζεται Liziba και καταλαμβάνει τον έκτο, τον έβδομο και τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε παράλληλα με τη γραμμή 2 του μετρό της Τσονγκινγ, αποτελώντας έναν τουριστικό προορισμό για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά την πόλη.

Παρά βέβαιο το εντυπωσιακό θέαμα το οποίο αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τον συγκεκριμένο σταθμό, ερωτηματικό παραμένει αν και οι ένοικοι της συγκεκριμένης πολυκατοικίας νιώθουν τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε φορά που ο συρμός του μετρό διαπερνά το κτήριο των 19 ορόφων, παράγοντας αναπόφευκτα θόρυβο και κραδασμούς.

Όπως και να έχει η γραμμή 2 του μετρό της Τσονγκινγ και ο μοναδικός στο είδος του σταθμός Liziba έχει ήδη συμπληρώσει 17 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας παρά το δύσκολο έργο του το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας καθημερινά.


carandmotor.gr
sidirodromikanea.blogspot.com