Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ισπανία: Δέκα επιβάτες τραυματίστηκαν όταν βιάστηκαν να κατέβουν από τρένο που είχε σταματήσει λόγω της φωτιάς


Μια πυρκαγιά που πλησίαζε στην ανατολική Ισπανία έκανε έναν μηχανοδηγό να σταματήσει και να προετοιμαστεί να αλλάξει κατεύθυνση για να αποφύγει τις φλόγες και αρκετοί επιβάτες τραυματίστηκαν όταν κατέβηκαν αντί να περιμένουν, δήλωσαν οι αρχές.

Το τρένο ταξίδευε στην περιοχή της Βαλένθια την Τρίτη όταν ο οδηγός αποφάσισε να κάνει όπισθεν λόγω της πυρκαγιάς που προχωρούσε από την πόλη Bejis, πιο ανατολικά.
Μερικοί επιβάτες κατέβηκαν από το τρένο όταν αυτό σταμάτησε στην ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έσπασαν τα παράθυρα για να ξεφύγουν, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το ισπανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Efe.
Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο πάνω από μια πυρκαγιά στο Viver, στην ανατολική Ισπανία την Τετάρτη (Alberto Saiz/AP)

Η κυβέρνηση της επαρχίας Καστελόν δημοσίευσε την Τετάρτη στο Twitter ένα βίντεο με πυροσβέστες να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους καθώς από πίσω τους βρυχήθηκαν πανύψηλες φλόγες από την πυρκαγιά του Μπέτζις.
Η πυρκαγιά είναι μία από τις δύο που εξακολουθούν να μαίνεται εκτός ελέγχου στην ανατολική Ισπανία. Νότια της πόλης της Βαλένθια, μια μεγαλύτερη πυρκαγιά γύρω από την περιοχή Val d'Ebo έχει αναγκάσει περισσότερους από 1.500 ανθρώπους να εκκενώσουν πόλεις και χωριά από το Σαββατοκύριακο.
Ο περιφερειακός πρόεδρος της Βαλένθια Ximo Puig δήλωσε την Τετάρτη ότι η πυρκαγιά στο Bejis είχε περίμετρο περίπου 30 μίλια και είχε κάψει περίπου 10.000 στρέμματα.
Είπε ότι η φωτιά στο Val d'Ebo είχε περίμετρο 50 μίλια και είχε κάψει περίπου 28.000 στρέμματα.
Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές αναφέρει ότι 679.000 στρέμματα έχουν καεί σε δασικές πυρκαγιές μέχρι στιγμής φέτος στην Ισπανία, τέσσερις φορές περισσότερο από τον ετήσιο μέσο όρο των 165.000 στρεμμάτων της χώρας από το 2006, όταν ξεκίνησαν οι καταγραφές.
Στη γειτονική Πορτογαλία, οι αρχές είπαν ότι ήλπιζαν να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που καίει εδώ και 12 ημέρες και έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους στο φυσικό πάρκο Serra da Estrela.
Ο καπνός από τη φωτιά στην Πορτογαλία έφτασε την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, περίπου 240 μίλια ανατολικά.

breakingnews.ie

sidirodromikanea.blogspot.com