Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

11.000 εμπορικά βαγόνια με συσκευές ανίχνευσης θέσης και κραδασμών κατά τη διάρκεια ταξιδιών με τρένο.


Η Rail Cargo Group και η A1 έχουν φτάσει στο ορόσημο του εξοπλισμού 11.000 εμπορευματικών βαγονιών με συσκευές SmartCargo. Η τεχνολογία SmartCargo επιτρέπει ανίχνευση θέσης, ανίχνευση κραδασμών και πιο αποτελεσματική συντήρηση.

Marco Raimondi


Ο Clemens Först, Διευθύνων Σύμβουλος της RCG, τόνισε τη σημασία του SmartCargo στη βελτιστοποίηση των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών. «Με το SmartCargo, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την τελευταία τεχνολογία σιδηροδρομικής επιμελητείας. Οι πληροφορίες που παρέχονται από τις 11.000 συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση πολλών διαδικασιών, από πληροφορίες πελατών έως βελτιστοποίηση του σχεδιασμού ανάπτυξης και της συντήρησης. Διαμορφώνουμε αυτό το μέλλον», τόνισε.

Εκ μέρους του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της A1 Austria, Marcus Grausam, δήλωσε ότι «οι εφαρμογές 5G και IoT φέρνουν επανάσταση όχι μόνο στην ατομική κινητικότητα αλλά και στην κινητικότητα των εμπορευμάτων».

Όλα σε ένα αισθητήρα

Το έργο ξεκίνησε το 2019. Χάρη στις συσκευές SmartCargo, είναι δυνατή η παρακολούθηση της θέσης ενός βαγονιού σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας ευκολότερες προβλέψεις για ενδεχόμενες αλλαγές στην ώρα άφιξης. Αυτή η λειτουργία ενισχύεται από άμεσα μηνύματα που στέλνει το σύστημα όταν ένα βαγόνι διασχίζει τα εθνικά σύνορα. Επιπλέον, οι αισθητήρες ανίχνευσης κραδασμών είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την παρακολούθηση ευαίσθητων αγαθών κατά τη διάρκεια ταξιδιών με τρένο.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες SmartCargo μπορούν να είναι χρήσιμες για ταχύτερο εντοπισμό πιθανών ζημιών, καθώς και για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη συντήρηση. Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη σε ένα σύστημα κοινής χρήσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που καθιστά τα δεδομένα ψηφιακά προσβάσιμα. Σε περίπτωση έλλειψης κάλυψης δικτύου, τα δεδομένα αποθηκεύονται μέχρι να είναι διαθέσιμο το επόμενο σήμα και στη συνέχεια αποστέλλονται. Οι συσκευές SmartCargo είναι εξοπλισμένες με μπαταρίες που μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι χρόνια.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com