Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αναστάτωση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου όταν η αστυνομία ζήτησε την εκκένωση υπερπλήρους τρένου

Νωρίς το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν ταραχώδεις σκηνές στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να εκκενώσει ένα υπερπλήρες τρένο. Δύο επιβάτες αντιστάθηκαν τόσο επιθετικά που συνελήφθησαν προσωρινά.

Νικόλαος Σκριτλής

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, μια περιφερειακή αμαξοστοιχία στο Μόναχο χρειάστηκε να εκκενωθεί από αστυνομικούς λόγω υπερπληρότητας.

Η Deutsche Bahn είχε καλέσει την Ομοσπονδιακή Αστυνομική Επιθεώρηση του Μονάχου για βοήθεια, επειδή το ALX29871 για το Ρέγκενσμπουργκ ήταν απελπιστικά υπερπλήρες.

Φαίνεται πιθανό ότι ο συνωστισμός οφειλόταν στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός επιβατών ταξίδευε με εισιτήρια των 9 ευρώ. Δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς άνθρωποι βρίσκονταν στο τρένο και πόσοι από αυτούς κλήθηκαν να αποχωρήσουν.

Μεταξύ των επιβατών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το τρένο ήταν μια 44χρονη Γερμανίδα και ένας 40χρονος Ουκρανός.

Και οι δύο προέβαλαν αντίσταση και αντέδρασαν επιθετικά στους αστυνομικούς. Η γυναίκα κλώτσησε μια αστυνομικό και την προσέβαλε. Τους πέρασαν χειροπέδες και μεταφέρθηκαν προσωρινά στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί, η γυναίκα βιντεοσκόπησε τους αστυνομικούς και είπε ότι θα δημοσίευε τις καταγραφές στο διαδικτυακό δίκτυο Instagram. Μετά από συνεννόηση με την εισαγγελία του Μονάχου, ελήφθη δείγμα αίματος και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας.

Το δείγμα αίματος του άνδρα έδειξε επίπεδο αλκοόλ 1,3. Στη συνέχεια το ζευγάρι μπόρεσε να φύγει από το αστυνομικό τμήμα.

Εναντίον της 44χρονης γυναίκα διεξάγονται τώρα έρευνες για αντίσταση κατά των αρχών και επίθεση εναντίον αστυνομικών, καθώς και για προσβολή και παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

grland.info
sidirodromikanea.blogspot.com