Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Επιστολή διαμαρτυρίας του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το σωματείο των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» προς τον υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τον υπολογισμό του ύψους της καταβαλλόμενης συντάξεως χηρείας.

Στην επιστολή του η διοίκηση του σωματείου αναφέρει:
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

δεχόμαστε έντονες διαμαρτυρίες από μέλη του Σωματείου μας, σχετικά με τον υπολογισμό του ύψους της καταβαλλόμενης συντάξεως χηρείας.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούμενες της εν λόγω συντάξεως χήρες, διαμαρτύρονται για το ποσό της συντάξεως χηρείας που λαμβάνουν, το οποίο δεν ανταποκρίνεται προς τα εξαγγελθέντα, τόσο προεκλογικά, όσο και, στη συνέχεια, από την παρούσα κυβέρνηση, για καταβολή συντάξεως χηρείας σε ποσοστό 70% της καταβαλλόμενης συντάξεως στο θανόντα, κυρίως ασφαλισμένο, σύζυγο.

Παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση, Κε Υπουργέ, για αποκατάσταση της αδικίας και σωστό υπολογισμό των συντάξεων χηρείας, σύμφωνα με τις δικές σας εξαγγελίες, καθ' ότι η επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, είναι αδύνατος. Σημειώνουμε τέλος ότι για το θέμα έχουν υποβληθεί ενστάσεις αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

sidirodromikanea.blogspot.com