Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Goldair: «Ποδαρικό» με επενδύσεις νεότερης γενιάς και πράσινης τεχνολογίας


Logistics: «Θριάσιο Ι», «Θριάσιο ΙΙ»

Μέσα από μία σταθερά ανοδική 30χρονη πορεία αλλά και νέες στρατηγικές συνεργασίες, ο Όμιλος Goldair, έχοντας συνάψει κοινοπραξίες υψηλού κύρους με Ελληνικούς και Διεθνείς πολυεθνικούς Ομίλους πρωταγωνιστεί στις μεγαλύτερες επενδύσεις επίγειων μεταφορών το 2022. Καθώς σχεδιάζει την είσοδό του σε νέες διεθνείς αγορές, σηματοδοτεί την επιτυχή υλοποίηση κορυφαίων επενδύσεων σε λιμενικές, σιδηροδρομικές και σύγχρονες υποδομές logistics στη χώρα μας.

Ο έτερος πυλώνας του Ομίλου Goldair, Cargo, αφού ολοκλήρωσε μια δυναμική χρονιά επενδύσεων και νέων συνεργασιών, διπλασίασε την μετοχική παρουσία από το 20% στο 40% στην μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα τον Logistics στην Ελλάδα σήμερα, στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο Logistics όλων των Βαλκανίων με σύγχρονες και «πράσινες» υποδομές, παρέχοντας τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο εμπορευμάτων σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη.

Επιπλέον, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στις 26 Ιανουαρίου 2022, ξεκινά -με την εκδήλωση ενδιαφέροντος- ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός για το μεγαλύτερο το μεγαλύτερο logistics park της Ελλάδας, το Θριάσιο ΙΙ. Η Goldair, μέσω της κοινοπραξίας ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ – Goldair Cargo, εμφανίζεται ως μία εκ των βασικών υποψηφίων στον διαγωνισμό, μαζί με ΤΡΑΙΝΟΣΕ και COSCO.

Σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Bollore Africa Logistics και Cameron S.A., η Goldair Cargo A.E. εμφανίζεται ως επικρατέστερος διεκδικητής του διαγωνισμού για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Όπως γίνεται γνωστό οι δεσμευτικές προσφορές, αναμένεται να κατατεθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Και στον τομέα των σιδηροδρομικών υπηρεσιών που αυξάνονται οι βασικοί παίκτες για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής έλξης, από και προς την Κεντρική Ευρώπη με πύλη τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Rail Cargo Logistics Goldair (κοινοπραξία της ελληνικής Goldair και των Αυστριακών Σιδηροδρόμων) φιγουράρει στους κορυφαίους διεκδικητές.


ecozen.gr
sidirodromikanea.blogspot.com