Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Σύγκρουση τρένου με τραυματίες στη Λιβαδειά

(φώτο αρχείου)
Σε εξέλιξη επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ για να πλησιάσουν στο σημείο του ατυχήματος.
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για ατύχημα που έγινε λίγο πριν τις 8:00΄ το βράδυ στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όταν μηχανή τραίνου, έπεσε πάνω σε βαγόνι αμαξοστοιχίας που είχε ακινητοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα η αμαξοστοιχία IC 54 που είχε ακινητοποιηθεί από νωρίς μεταξύ Λιβαδειάς και Τιθορέας, στη μέση του πουθενά λόγω μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε και ανέμενε βοήθεια από Οινόη ή Λιανοκλάδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τελικά κλήθηκε μηχανή για να την τραβήξει. Όμως όταν επιχειρήθηκε η προσκόλληση της μηχανής στην αμαξοστοιχία, ίσως από λάθος χειρισμό η μηχανή προσέκρουσε πάνω στο βαγόνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός και ένας εργαζόμενος, πιθανόν και κάποιοι από τους επιβάτες.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αμαξοστοιχία δεν έχει ούτε ρεύμα και οι επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι για πάνω από 6 ώρες στη μέση του πουθενά μέσα στην παγωνιά.

Στο σημείο σπεύδει ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να απεγκλωβίσει αρχικά τους τραυματίες και στη συνέχεια τους υπολοίπους επιβάτες.

lamiareport.gr
sidirodromikanea.blogspot.com