Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Η γρήγορη δράση αστυνομικού σώζει γυναίκα που έπεσε από κινούμενο τρένο στη Δυτική Βεγγάλη. Σοκαριστικό βίντεο.



Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσαν τον ηρωισμό του αξιωματικού και επέκριναν τη γυναίκα για τον επικίνδυνο τρόπο που κατέβαινε από το τρένο. (Εικόνα: @rpfserada/Twitter)

Δύο γυναίκες κατεβαίνουν από το Santragachi-Anand Vihar Express και ενώ η μία από αυτές πέφτει στην πλατφόρμα, η άλλη πέφτει ανάμεσα στο κενό μεταξύ του τρένου και της πλατφόρμας.

Η γρήγορη δράση από έναν αξιωματικό της Δύναμης Προστασίας Σιδηροδρόμων στον σιδηροδρομικό σταθμό Purulia στη Δυτική Βεγγάλη έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας. Η γυναίκα έπεσε κατά λάθος στην πλατφόρμα, ενώ προσπαθούσε να κατέβει από τρένο που κινούνταν. Τα πλάνα CCTV του περιστατικού δείχνουν δύο γυναίκες να προσπαθούν να κατέβουν από το Santragachi-Anand Vihar Express ακριβώς καθώς ανεβάζει ρυθμό. Ενώ η πρώτη γυναίκα καταφέρνει να προσγειωθεί μακριά από το τρένο, η δεύτερη χάνει την ισορροπία της και πέφτει επικίνδυνα κοντά στο κενό μεταξύ της πλατφόρμας και του κινούμενου τρένου.
Εντοπίζοντας το ατύχημα, ο υπο-επιθεωρητής του RPF, Bablu Kumar, τρέχει προς τη γυναίκα και την τραβάει πίσω στην πλατφόρμα την ώρα που πρέπει. Στο βίντεο φαίνονται και άλλοι επιβάτες να προσπαθούν να βοηθήσουν τη γυναίκα. Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε αργότερα στο Twitter από το σιδηροδρομικό τμήμα Adra μαζί με μια λεζάντα που περιγράφει λεπτομερώς το ατύχημα.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Αντιδρώντας στο βίντεο, οι χρήστες επαίνεσαν τους ηρωισμούς του αξιωματικού και επέκριναν τη γυναίκα για τον επικίνδυνο τρόπο που κατέβαινε από το τρένο. Ένας χρήστης είπε ότι η γυναίκα έπρεπε να έχει επιβληθεί πρόστιμο για την απροσεξία της. Ένα άλλο άτομο πρότεινε ότι οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι θα πρέπει να εισάγουν αυτόματες πόρτες στα τρένα που κλείνουν όταν αρχίζουν να κινούνται και ανοίγουν μόνο στο σταθμό στάσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως ένα τέτοιο περιστατικό. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τις αρχές, οι επιβάτες συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους ενώ προσπαθούν να επιβιβαστούν ή να κατέβουν από ένα τρένο που κινείται. Σε παρόμοιο περιστατικό από τη Βομβάη, μια 50χρονη γυναίκα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε τρένο που κινούνταν έχασε την ισορροπία της και λίγο έλειψε να πέσει στο κενό μεταξύ του τρένου και της πλατφόρμας. Τη ζωή της έσωσε μια γυναίκα αστυφύλακας που βρισκόταν εκεί και τράβηξε τη γυναίκα μακριά από το τρένο που κινούνταν.

news18.com
sidirodromikanea.blogspot.com