Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Ερώτηση στη βουλή για την κατάσταση σιδηροδρομικής διάβασης στη Λάρισα και της κακής εικόνας του κτηρίου του ΟΣΕ στο Κιλκίς.

Δυο ερωτήσεις που αφορούν την καθίζηση των ελαστικών δαπέδων στην επί του οδοστρώματος διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ στη Λάρισα και την κακή κατάσταση του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κιλκίς – Κρηστώνης, κατέθεσαν οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης».

Στις ερωτήσεις τους οι βουλευτές αναφέρουν:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από οδηγούς της Λάρισας, τα ελαστικά δάπεδα που είχαν τοποθετηθεί από τον «ΟΣΕ» στην επί του οδοστρώματος διάβαση των γραμμών του “ΟΣΕ” επί της οδού Βόλου έχουν πάθει καθίζηση. Αποτέλεσμα αυτής είναι η βίαιη βύθιση των Ι.Χ. ανάμεσα στις γραμμές, δημιουργώντας φθορά στο σύστημα ανάρτησης των αυτοκινήτων. Επιπλέον και λόγω της αργής κίνησης των Ι.Χ., εξαιτίας της ανεπάρκειας των ελαστικών δαπέδων στις γραμμές, δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξ’ αιτίας του μεγάλου αριθμού οχημάτων, τα οποία κινούνται προς την εν λόγω κατεύθυνση από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, με συνέπεια την ενδεχόμενη πρόκληση ατυχήματος ή και δυστυχήματος, αν κατά την προσέγγιση αμαξοστοιχίας στο εν λόγω σημείο, συμβεί να εγκλωβιστεί όχημα στις ράγες και δεν μπορέσει να διαφύγει πίσω ή εμπρός με ευχερή ελιγμό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως προς τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, κατά το μερίδιο δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, ώστε, αφενός, να αντικατασταθούν άμεσα τα ελαστικά δάπεδα στην ανωτέρω επί του οδοστρώματος διάβαση των γραμμών του “ΟΣΕ” επί της οδού Βόλου, στην Λάρισα, και αφετέρου, να διενεργηθούν όποιες άλλες επισκευές στο εν λόγω σημείο διάβασης κριθούν αναγκαίες, ώστε να ομαλοποιηθεί η διέλευση της κίνησης των οχημάτων επί της οδού Βόλου, στο παραπάνω σημείο;

«Άθλια η κατάσταση του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού “Κιλκίς – Κρηστώνης”»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει το κεντρικό κτήριο, το οποίο στεγάζει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό “Κιλκίς – Κρηστώνης”, όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι του Κιλκίς. Η θλιβερή και αντιαισθητική εικόνα, που παρουσιάζει περιμετρικά το εν λόγω κτήριο, παραπέμπει σε εικόνες της δεκαετίας του ΄50. Η εξωτερική του εμφάνιση καταδεικνύει ότι δεν συντηρείται, δεν ευπρεπίζεται και δεν προστατεύεται από κακόβουλες και ρυπογόνες επιβουλές. Εν γένει, είναι παρατηρημένη η πλήρης αδιαφορία των αρμοδίων για την φροντίδα του, ενώ το εν λόγω θα έπρεπε να παρουσιάζει εικόνα σύγχρονου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού σταθμού. Επιπρόσθετα, σε παρόμοια κατάσταση είναι και το οδικό δίκτυο που οδηγεί στον ανωτέρω σταθμό, όπως και ο Δημοτικός φωτισμός στην περιοχή πέριξ του σταθμού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, στο μερίδιο δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, προκειμένου, αφενός, να ανακαινιστεί το κεντρικό κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού “Κιλκίς – Κρηστώνης”, του οποίου η εικόνα αμαυρώνει και προσβάλλει την αισθητική των ιδίων των Κιλκισιωτών, και αφετέρου, να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο εν λόγω κτήριο;


Οι βουλευτές
Κυριάκος Βελόπουλος
Κωνσταντίνος Χήτας

sidirodromikanea.blogspot.com