Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Βίντεο – σοκ: Τρένο παρασύρει άνδρα που προσπαθούσε να βγάλει selfie.

Η εκπομπή Live News έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την Ινδία, στο οποίο τρένο παρέσυρε άνδρα που προσπαθούσε να βγάλει selfie

Selfisides. Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ερευνητές για τα περιστατικά των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να βγάλουν μια φωτογραφία.

Τί είμαστε ικανοί να κάνουμε για να μας βγάλουμε μια selfie. Είμαστε ικανοί ακόμα και να πεθάνουμε. Τα στοιχεία της Ισπανικής μελέτης που δημοσίευσε η εφημερίδα «Le Figarο» είναι σοκαριστικά.
Συνολικά 379 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2008 στον βωμό μιας ωραίας και εντυπωσιακής φωτογραφίας με το 41% αυτών να είναι κάτω των 19 ετών.
Κάθε εβδομάδα πεθαίνει ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βγάλει μια σέλφι. Πολλοί θάνατοι από selfies είναι αποτέλεσμα τουριστών που ρισκάρουν σε μέρη που δεν γνωρίζουν καλά.
Έτσι έχασε τη ζωή της και η 22χρονη από την Κούβα στη Ζάκυνθο το 2017. Η 22χρονη επιχείρησε να φωτογραφηθεί με θέα τον γκρεμό αλλά έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο κενό.
Ο πολύ γνωστός στη χώρα του Πορτορικανός τραγουδιστής Jadiel El Tsunami έχασε τη ζωή του όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανης που οδηγούσε. Λίγο πριν το δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή είχε ανεβάσει φωτογραφίες στο instagram ενώ η τελευταία του ανάρτηση ήταν μια σέλφι πάνω στη μηχανή του με τη λεζάντα στο δρόμο.
31 selficides μόνο το 2021
Η 23χρονη Κούμπρα Ντογκάν έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων μπροστά στα μάτια της 16χρονης ξαδέρφης της, Έλεν.

Τα δύο κορίτσια είχαν σκεφτεί να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού της Έλεν για να βγάλουν μια φωτογραφία με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Αυγούστου.
Έχασαν τη ζωή τους για μια selfie:
219 πτώση
123 μέσα μεταφοράς
66 πνιγμό
24 πυροβόλα όπλα
17 ηλεκτροπληξία ή επιθέσεις από άγρια ζώα

Οι τρεις κύριες αιτίες θανάτου είναι οι πτώσεις από ύψος, τα μέσα μεταφοράς όπως αυτοκίνητα, τρένα κ.λπ. (123) και οι πνιγμοί (66). Στη συνέχεια έρχονται πιο απίθανα ατυχήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα (24) και ηλεκτροπληξία ή επιθέσεις από άγρια ζώα (17).
Οι 3 πρώτες χώρες με τους περισσότερους θανάτους από selfies περιλαμβάνουν την Ινδία (100 θάνατοι από το 2008), τις Ηνωμένες Πολιτείες (39) και τη Ρωσία (33).
Βίντεο – σοκ
Μάλιστα, η εκπομπή Live News έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την Ινδία, στο οποίο τρένο παρέσυρε άνδρα που προσπαθούσε να βγάλει selfie.
Για καλή του τύχη, ο… πρωταγωνιστής του βίντεο ήταν αρκετά τυχερός ώστε να γλιτώσει αν και νοσηλεύτηκε με βαριά τραύματα.
Άλλοι άνθρωποι όμως δεν είχαν την τύχη του.
Δείτε το βίντεο:in.gr
sidirodromikanea.blogspot.com