Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας: "Η Πτολεμαΐδα και η Φλώρινα νεκρώνονται από την απολιγνιτοποίηση και τα έργα υποδομών πηγαίνουν στην Κοζάνη"

Άρχοντες της Δημοτικής Αρχής, πολίτες της περιφέρειας της Εορδαίας, της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας.
Η Πτολεμαΐδα και η Φλώρινα νεκρώνονται από την απολιγνιτοποίηση και τα έργα υποδομών πηγαίνουν στην Κοζάνη.

Σήμερα διαπιστώνεται με τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καστοριάς-Αλβανίας, ότι ο σχεδιασμός του Δημάρχου Κοζάνης και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας είναι να περάσει από την Κοζάνη.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης της επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίας Ελίζας Φερέιρα στην Κοζάνη διαπιστώσαμε ότι η σιδηροδρομική γραμμή που αναφέρουμε δεν θα περάσει από την Πτολεμαΐδα αλλά από αλλού με τριπλάσιο κόστος ενώ αρκεί να ρίξει μία ματιά κάποιος στο χάρτη και θα διαπιστώσει ότι η ευθεία γραμμή και η άμεση σύνδεση είναι Θεσσαλονίκη-Βέροια (μέσω Βερμίου)-Πτολεμαΐδας-Μουρίκι-Καστοριά-Αλβανία. Αυτή η χάραξη εξασφαλίζει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα, κατά πολύ λιγότερο κόστος κατασκευής και τον πολύ λιγότερο χρόνο ταξιδιού για τους επιβάτες και τα εμπορεύματα από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική.

Την πρόταση αυτή μπορεί να την εγκρίνει και την επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αλβανία.

Για αυτό το λόγο απευθύνουμε ερώτημα στον κ. Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών συντοπίτη μας κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο τον οποίο επισκέφθηκαν πρόσφατα μέλη μας τα οποία και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τόπο μας.
Καλούμε τον κ. Υφυπουργό να μας διαβεβαιώσει για το αυτονόητο, αν δηλαδή η νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής θα καλύπτει την πληττόμενη περιοχή, ώστε να διέρχεται το τρένο μέσω Πτολεμαΐδας.
Θα επικρατήσει άραγε ο ορθολογισμός ενός σύγχρονου κράτους ή οι πιέσεις των φορέων της Κοζάνης;
Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Υφυπουργό κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο να πάρει θέση.

kozani.tv
sidirodromikanea.blogspot.com