Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η Deutsche Bahn κάνει έκκληση στους μηχανοδηγούς τρένων να τερματίσουν την απεργία τους.

Η εταιρία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn κάλεσε σήμερα τους μηχανοδηγούς να τερματίσουν την απεργία τους, η οποία μπαίνει στην τρίτη της ημέρα και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων σε όλη τη χώρα.

Ηαπεργία, που ξεκίνησε με τα εμπορικά τρένα την Τρίτη το βράδυ και αναμένεται να διαρκέσει έως αύριο το πρωί, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες συρμοί να ακινητοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Περίπου το 20-30% των τοπικών δρομολόγιων και ένα τέταρτο των δρομολογίων μεγάλης απόστασης συνέχισαν να πραγματοποιούνται σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Deutsche Bahn.

Το συνδικάτο μηχανοδηγών τρένων GDL ανακοίνωσε την απεργία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά την κατάρρευση των μισθολογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της Deutsche Bahn. Το GDL ζητά μισθολογική αύξηση της τάξης περίπου του 3,2% και έκτακτο επίδομα λόγω κορονοϊού ύψους 600 ευρώ.

Η Deutsche Bahn είπε ότι η θέση της σε ό,τι αφορά το μισθολογικό ζήτημα είναι «αρκετά κοντά» σε αυτή του συνδικάτου, καλώντας το να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Κάνουμε έκκληση στο GDL να σταματήσει τις απεργίες και να επιστρέψει σε μια υπεύθυνη λύση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Deutsche Bahn Άχιμ Στράους.
indicator.gr

sidirodromikanea