Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Το Βλαδιβοστόκ και η Ευρώπη συνδέονται μέσω της Γέφυρας της Φινλανδίας.

Μια νέα διατροπική σιδηροδρομική σύνδεση συνδέει τα λιμάνια Ασίας-Ειρηνικού με τη Φινλανδία μέσω του Βλαδιβοστόκ, του ρωσικού άπω ανατολικού λιμένα. Η γέφυρα της Φινλανδίας, όπως ονομάζεται η νέα υπηρεσία, θα είναι μια συχνή σύνδεση με τρένο με τρεις έως τέσσερις διαδρομές μηνιαίως. Το πρώτο τρένο έφτασε ήδη στη Φινλανδία μετά από ένα ταξίδι 25 ημερών.

Νίκος Παπατόλιος


Η FESCO Transportation Group, η RZD Logistics και η Nurminen Logistics ξεκίνησαν από κοινού τη νέα διατροπική υπηρεσία. Η FESCO είναι υπεύθυνη για τη σύνδεση μεταξύ λιμένων της Ασίας και Βλαδιβοστόκ. Η RZD logistics αναλαμβάνει το δρομολόγιο των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Βλαδιβοστόκ και Ελσίνκι στη Φινλανδία, ενώ η Nurminen Logistics παρέχει τη βάση φορτίου και τις υπηρεσίες logistics στη Φινλανδία και τη Σκανδιναβία.

Πρώτο τρένο ήδη στη Φινλανδία

Το πρώτο διατροπικό τρένο από το Βλαδιβοστόκ προς τον τερματικό σταθμό Vuosaari στο Ελσίνκι έχει ήδη φτάσει με χρόνο διέλευσης 25 ημερών, ο οποίος είναι 1,5 φορές ταχύτερος από την εναλλακτική λύση του καναλιού του Σουέζ. Το τρένο μετέφερε 62 δοχεία σαράντα ποδιών γεμάτα διάφορα προϊόντα.

Τα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρθηκαν πρώτα δια θαλάσσης από τα κινεζικά λιμάνια Shangai, Ningbo και Qingdao στο Βλαδιβοστόκ πριν επιβιβαστούν στο τρένο στο ρωσικό λιμάνι. Στη συνέχεια, ταξίδεψαν μέσω της σιδηροδρομικής σιδηροδρομικής διαδρομής πριν φτάσουν στη Φινλανδία. Οι συνεργάτες της Φινλανδικής Γέφυρας έχουν ήδη ένα υψηλό μηνιαίο πρόγραμμα συχνότητας για τη νέα υπηρεσία, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί περισσότερο στο μέλλον.
https://www.railfreight.com/beltandroad/2021/08/04/vladivostok-and-europe-connect-via-finland-bridge/

Επιμέλει: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea