Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Έρευνα: Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κρατά τους επιβάτες μακριά από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα μέσα στα οποία οι επιβάτες αισθάνονται πιο ασφαλείς είναι με σειρά κατάταξης το Μετρό (52,4), ο Προαστιακός (27%), τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ (18,4%), το Τραμ (15,6%) και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (9,6%).

Βαριά είναι η σκιά που αφήνει η πανδημία του κορωνοϊού στις συγκοινωνίες της Αθήνας, με την πλειοψηφία του επιβατικού κοινού να έχουν ελαττώσει ή διακόψει εντελώς τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναβάλλοντας την επιστροφή τους σε αυτά για το μέλλον.
Παράλληλα, όσοι εξακολουθούν να κινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες, εκφράζουν ανασφάλεια για τη μετακίνησή τους, ενώ με κάποια επιφυλακτικότητα, θεωρούν πως καλώς έγιναν ενέργειες για ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων μέσω ανάθεσης δρομολογίων στα ΚΤΕΛ και προμήθειας μεταχειρισμένων λεωφορείων μέσω leasing.

Αυτά προκύπτουν από τη διαδικτυακή έρευνα του Athens Transport με αφορμή τη συμπλήρωση 15 περίπου μηνών από τη λήψη των πρώτων μέτρων κατά του κορωνοϊού στις συγκοινωνίες της Αθήνας, και ενώ ξεκινά το δεύτερο καλοκαίρι της πανδημίας. Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, συμπληρώθηκαν 3.222 διαδικτυακά ερωτηματολόγια από αναγνώστες του Athens Transport.

Για να δείτε όλη την έρευνα πατήστε το σύνδεσμο

sidirodromikanea