Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Σκύδρα: Η «Ράγες» καθάρισαν την περιοχή του ΟΣΕ

Μια νέα εθελοντική ομάδα έκανε την εμφάνιση της στην πόλη της Σκύδρας και μια από τις πρώτες δράσεις της ήταν ο καθαρισμός της περιοχής του ΟΣΕ, μιας περιοχής που για πολλοστή φορά, θα σημειώσουμε ως pellanews, δεν θα έπρεπε να καθαρίζεται, αναδεικνύεται, συντηρείται από προσπάθειες πολιτών αλλά μέσα από την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που εκκρεμούν και δεν τίθενται ως προτεραιότητα από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές ώστε η βιτρίνα της πόλης να είναι πραγματική βιτρίνα.

Σαφέστατα μια εθελοντική πράξη αξίζει συγχαρητηρίων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν προέρχεται από νέους ανθρώπους όπως φαίνεται ότι είναι τα μέλη της νέας ομάδας «Ράγες». Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους στη σελίδα που διατηρούν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η «ΡΑΓΕΣ» είναι μια ανοικτή ομάδα ατόμων από την περιοχή της Σκύδρας με κοινές ανησυχίες και όρεξη. Έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία, την πολιτισμική έκφραση και την καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης καθώς και καλλιτεχνικές εκφράσεις όπως η ποίηση, ο κινηματογράφος, η μουσική και άλλες τέχνες, αθλητικά δρώμενα.

Την Κυριακή, λοιπόν, 23 Μαΐου 2021 οι εθελοντές από τις «Ράγες» συμμάζεψαν όσο μπορούσαν το χάλι που επικρατεί στην περιοχή του ΟΣΕ ενώ όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που ανήρτησαν διαχώρισαν και τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Στο μήνυμα τους ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή για τη βοήθεια σε αναλώσιμα, τα Βαγόνια για τα έκτακτα αναψυκτικά και το εγχείρημα Save Your Hood για την έμπνευση


pellanews.gr
sidirodromikanea.