Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η DB Cargo δοκιμάζει αυτοματοποιημένη εμπορευματική αμαξοστοιχία σε ελβετικές γραμμές.

Η DB Cargo πραγματοποίησε μια πρακτική δοκιμή με ATO (αυτοματοποιημένη λειτουργία τρένου) σε εμπορευματική αμαξοστοιχία. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο ελβετικό κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Σε τρεισήμισι μήνες, δοκιμάστηκαν μονάδες επί του συρμού από τέσσερις διαφορετικούς προμηθευτές.

Esther Geerts


Για τη δοκιμή της έκτασης των δεκαέξι χιλιομέτρων μεταξύ Sierre και Sion, χρησιμοποιήθηκε μια ατμομηχανή Bombardier Traxx AC1 σε συνδυασμό με δεκατέσσερα βαγόνια Eanos φορτωμένα με χαλίκι. Αυτός ο συνδυασμός ζύγιζε 1.274 τόνους και είχε μήκος 240 μέτρα. Το τεστ είχε αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, αλλά καθυστέρησε έξι μήνες έως τις αρχές του τρέχοντος έτους λόγω της κορωναϊού.

Στο Railfreight Live σήμερα , θα μεταδοθεί μια αναφορά βίντεο του τεστ. Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε από το Shift2Rail και τους εμπλεκόμενους φορείς. Εκτός από τον διαχειριστή υποδομής SBB Netz, οι προμηθευτές Thales, Siemens, Alstom, AZD και Hitachi συμμετείχαν σε αυτό το τεστ. 

Χιόνι και βροχή

«Αντί για τον ηλιόλουστο καλοκαιρινό καιρό, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το χιόνι, τη βροχή και τις θερμοκρασίες που μειώθηκαν σε μείον 20 τη νύχτα. Αυτό παρουσίαζε πολλές επιπλέον προκλήσεις », δήλωσε ο Baseliyos Jacob της DB Cargo σε συνέντευξή του στο RailTech Live, σε μια βιομηχανική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. «Αλλά μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε τα συστήματα υπό όλες τις συνθήκες, κάτι που είναι επίσης θετικό. Επειδή όλα αποδείχτηκαν καλά. "
Το τεστ τελικά διήρκεσε τρεισήμισι μήνες, με τέσσερις βόλτες την ημέρα. Συνολικά καλύφθηκαν 1.740 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Η ενσωματωμένη μονάδα και το σχετικό σύστημα άλλαξαν τέσσερις φορές. «Μας πήρε τριάντα λεπτά για να αλλάξουμε το υλικό και να κάνουμε το σύστημα σε λειτουργία».

Προμηθευτές

Από τη στιγμή που το τεστ πραγματοποιήθηκε στην κεντρική γραμμή της Ελβετίας, ο Jacob και η ομάδα του έπρεπε να λάβουν υπόψη το κανονικό χρονοδιάγραμμα. «Ειδικά με ένα τόσο μεγάλο φορτηγό τρένο, αυτό ήταν μερικές φορές πολύ δύσκολο.» Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του έργου ήταν η συμμετοχή μεγάλου αριθμού προμηθευτών. Για παράδειγμα, η Hitachi, η Siemens, η Alstom και η AZD παρείχαν μια ενσωματωμένη μονάδα ATO η οποία στη συνέχεια ενσωματώθηκε σε μια ατμομηχανή Bombardier.
Εκτός από το DB Cargo και τα εμπλεκόμενα μέρη, το έργο υποστηρίχθηκε από το Shift2Rail. Αυτή η δοκιμή έγινε με την Αυτοματοποιημένη Κοινοπραξία Rail Cargo (ARCC) σε συνεργασία με την κοινοπραξία X2Rail-3 με επικεφαλής τον Thales.



https://www.railfreight.com/technology/2021/04/23/db-cargo-tests-automated-freight-train-on-swiss-tracks/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης