Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Η Π.Ε. Πιερίας για τη νέα σιδηροδρομική στάση στο Νέο Παντελεήμονα.

Νέα σιδηροδρομική στάση αναμένεται να κατασκευαστεί στο Νέο Παντελεήμονα, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, κάνοντας λόγο για ένα έργο που «δίνει σάρκα και οστά» στο όραμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την στήριξη της τουριστικής περιοχής της Νότιας Πιερίας

Σε ανακοίνωσή της η Π.Ε. Πιερίας αναφέρει πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, την αλληλογραφία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου [με το υπ’ αριθμ. 222830 (1229) οικ. / 25.05.2016 έγγραφο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και την απάντηση της ΕΡΓΟΣΕ με το υπ’ αριθμ. 279333 / 10.06.2016 έγγραφό της επί του σχετικού αιτήματος] καθώς και τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις προς την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., η οποία αποτελεί θυγατρική Εταιρεία του ΟΣΕ, με τομέα ευθύνης τη διαχείριση των έργων του Επενδυτικού Προγράμματος του Οργανισμού, αλλά και το σύνολο των έργων εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών γραμμών και εγκαταστάσεων του ΟΣΕ, κατόρθωσε την επίτευξη της αρχής του τέλους για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής στάσης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.»

Όπως τονίζει στην ίδια ανακοίνωση, για το συγκεκριμένο έργο, εδώ και χρόνια έχει εγκριθεί η μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αποτέλεσμα να αναμένεται η εγγραφή του σχετικού προϋπολογισμού στο επενδυτικό αναπτυξιακό σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε..

Τελικά, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ μερίμνησε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και σήμερα να έχει στα χέρια της την έγκριση από την διαχειριστική αρχή (το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να ακολουθήσουν τα επόμενα) και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να λάβει την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, αναφέρει σε άλλο σημείο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

«Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσουμε να χαρούμε όλοι μαζί και με ασφάλεια, τη νέα Σιδηροδρομική Στάση στο Νέο Παντελεήμονα. Οι ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κατοίκων της Πιερίας, που συνδυάζουν την προβολή και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας με την ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικοοικονομικού ιστού της περιοχής συνεχίζονται και αποτελούν πρωταρχικό στόχο και αυτοδιοικητικό σκοπό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας», σημειώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

eptanews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com