Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κοροβέσης: 'Άμεση αποκατάσταση της κακοτεχνίας της γέφυρας του ΟΣΕ.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκου Κοροβέση και του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Εκτελεστικό Μέλος του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά.

Τέλος στον εφιάλτη των πλημμυρών που προκαλεί η κακοτεχνία της γέφυρας του ΟΣΕ στο Κακόβατο

Κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ θα βρεθεί στην περιοχή του Κακοβάτου μετά την άμεση παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού


Να μπει οριστικό τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι κάτοικοι του Κακοβάτου, και να προχωρήσει άμεσα η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού στο ύψος του γεφυριού του ΟΣΕ που βρίσκεται στην περιοχή, ζήτησε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Εκτελεστικό Μέλος του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, παρουσία και του Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Νικολακόπουλου όπου τέθηκε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, στο πλαίσιο της συνάντησης τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, οι κάτοικοι της περιοχής του Κακοβάτου έρχονται αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία προκαλούνται λόγω της στενότητας της κοίτης του ποταμού που οφείλεται στην κατασκευή της γέφυρας του ΟΣΕ, αποσπώντας την δέσμευση του Αθ. Κοτταρά ότι κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο Κακόβατο προκειμένου να εξετάσει το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε.

«Είναι αναγκαία η διευθέτηση του ποταμού στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και θα πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Οι κάτοικοι της περιοχής του Κακοβάτου δεν επιτρέπεται να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με πλημμύρισα φαινόμενα τα οποία θα οφείλονται στην κακοτεχνία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Βρέθηκα άμεσα στη περιοχή, τα ξημερώματα της Κυριακής, έχοντας στο πλευρό μου τον πρόεδρο της Κοινότητας Παναγιώτη Κουρούβανη, προκειμένου να συνδράμω τους συμπολίτες μου που είχαν ανάγκη. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αυτή τη φορά, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι σημαντικές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της συνάντησης του ο Ν. Κοροβέσης, ενώ ευχαρίστησε τον Αθ. Κοτταρά για την άμεση ανταπόκριση του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κοροβέσης βρέθηκε στη περιοχή του Κακοβάτου από τις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, επιστρέφοντας από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του στην Αθήνα, και παρέμεινε δίπλα στους πληγέντες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, σε μία προσπάθεια συντονισμού του έργου αντιμετώπισης των πλημμυρικών.


Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, η πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή του Δήμου Ζαχάρως προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, σε υποδομές, σε οικίες ακόμα και σε καλλιέργειες, ενώ στόχος είναι η διεκδίκηση αποζημιώσεων για το σύνολο των πληγέντων της περιοχής, ειδικά τη περίοδο αυτή που η οικονομική κρίση που έχει προκληθεί λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού, έχει πλήξει το σύνολο των πολιτών της Ηλείας.

ilialive.gr