Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Νέο καινοτόμο βαγόνι θα κυκλοφορεί στις γραμμές της Ευρώπης.

Ολόκληρη η πλάτη μήκους 20 μέτρων ανοίγει κάθετα σαν μια μεγάλη "πόρτα" που επιτρέπει την γρήγορη εισαγωγή παλετών ή άλλων φορτίων μέσω φορτωτή τροχών ή περονοφόρων.

Ο χάλυβας υψηλής αντοχής και η ελαφριά κατασκευή πέργκολας επιτρέπουν το υδραυλικό άνοιγμα ολόκληρου του μήκους τριών τμημάτων του υποστρώματος. Ο μουσαμάς από ανθεκτικό και εύκαμπτο υλικό χρησιμοποιείται για την εξωτερική επιφάνεια, διατηρώντας το βάρος χαμηλό.


«Ένα μεγάλο άνοιγμα φόρτωσης σαν αυτό είναι επαναστατικό. Τα βαγόνια αυτού του τύπου έχουν γενικά συρόμενες πόρτες ή κολώνες στήριξης που περιορίζουν την προσβασιμότητα και διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν ζημιά », λέει ο Martin Malmelöv, Διευθυντής παραγωγής της Kiruna Wagon.

Το έργο ανάπτυξης αυτού του νέου τύπου βαγονιού είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα καλής και στενής συνεργασίας μεταξύ της Södra Cell Värö ως πελάτη και των μηχανικών της Kiruna Wagon. Οι αυστηρές απαιτήσεις προσωπικής αποτελεσματικότητας και ασφάλειας έχουν παράσχει στον τελικό χρήστη και στην ομάδα ανάπτυξης όλους τους λόγους για να συνδυάσουν τις καλύτερες πτυχές της σύγχρονης τεχνολογίας.

«Εάν η σιδηροδρομική βιομηχανία είναι ελκυστική ως οικολογική εναλλακτική λύση έναντι των οδικών μεταφορών, η φόρτωση και εκφόρτωση πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματική. Με αυτό το βαγόνι, μπορείτε να ξεδιπλώσετε από απόσταση το πλήρες μήκος και των δύο μακρών πλευρών και να έχετε πρόσβαση στα αγαθά με τρόπο που δεν είναι εφικτός σε ένα φορτηγό. Είναι επίσης δυνατή η ταυτόχρονη λήψη ολόκληρων ομάδων τρένων. Η μεγάλη πόρτα φόρτωσης δημιουργεί συνθήκες συγκρίσιμες με την εργασία σε αποθήκη ", καταλήγει ο Malmelöv.

Αυτή η έκδοση του Side Loader XL που έχει κατασκευαστεί για το Södra Cell Värö έχει συνολική επιφάνεια φόρτωσης 51 m2 και χωρητικότητα περίπου 51 τόνων. Το πρωτότυπο θα αξιολογηθεί σε λειτουργία πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή 22 βαγονιών.

ferrovie.info/index.php/it/13-treni-reali/16565-ferrovie-da-kiruna-wagon-l-innovativo-carro-side-loader-xl

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης