Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Παναγιώτης Νίκας: Το πλάνο επαναλειτουργίας του τρένου.

Σε μια εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη στο ethnos.gr ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλά για τα έργα που δρομολογούνται στην περιοχή αλλά και την μετάβαση στο νέο τουριστικό μοντέλο
Για το τρένο ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι από την αρχή της θητείας του έβαλε ως στόχο την επαναλειτουργία του τρένου διότι υπάρχει συνείδηση ότι χωρίς το τρένο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ούτε τουριστική ούτε και των τεσσάρων βιομηχανικών περιοχών της.

Για να ξαναμπεί το τρένο στις ράγες η Περιφέρεια κατάφερε να δεσμεύσει σε συνεννόηση και με τον Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ε.Ε. 15 εκατ. ευρώ και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί με τον ΟΣΕ η διαδικασία εκχώρησης του συγκεκριμένου ποσού για να τρέξουν γρήγορα τα έργα επαναλειτουργίας της γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο.
Σε δεύτερη φάση μελετάται μέχρι την Τρίπολη η συντήρηση της γραμμής. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω 80 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των γραμμών της Πελοποννήσου και όταν αυτή ολοκληρώθηκε σταμάτησε η κυκλοφορία του τρένου του καθώς ήρθαν τα μνημόνια.

ΤΙΜΟΣ ΦΑΚΑΛΗΣ
ethnos.gr