Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς η σιδηροδρομική γραμμή από την Ιταλία στην Κίνα έγινε ο ιδανικός τρόπος για την μόδα.

Η New Silk Road προσφέρει στην Ιταλία νέες ευκαιρίες για οικονομική και εμπορική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η Ιταλία συμμετέχει άμεσα στο έργο με τα λιμάνια της Βενετίας, της Τεργέστης και της Γένοβας. Αυτά αντιπροσωπεύουν σημαντικούς τερματικούς σταθμούς για τον ναυτικό κλάδο του New Silk Road.

Η Furlog, εταιρεία logistics που εδρεύει στην Ιταλία, δίνει μια εικόνα για την ακμάζουσα επιχείρηση κατά μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου.


Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ανταλλαγής μεταξύ Ιταλίας και Κίνας είναι ότι και οι δύο χώρες εισάγουν και εξάγουν τα ίδια προϊόντα, εξηγεί η εταιρεία. "Κυρίως έπιπλα, είδη πολυτελείας, ρούχα, μηχανήματα, αυτοκίνητα, πλαστικά και συνθετικό καουτσούκ." Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία εφοδιαστικής, όλα τα είδη αγαθών μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, επειδή «ο σιδηρόδρομος δεν είναι απαραίτητα άμεσο υποκατάστατο των θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Κίνας. Είναι μια εναλλακτική επιλογή που θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική για ορισμένα αγαθά και συναλλαγές, ειδικά για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. "

Μόδα στο τρένο

Τούτου λεχθέντος, το Furlog επικεντρώνεται έντονα στη βιομηχανία της μόδας. Μετακινεί έτοιμα προϊόντα και αξεσουάρ, σε κατάσταση ένδυσης καθώς και πρώτες ύλες ή ημιτελή προϊόντα που προορίζονται για ιταλικά εργοστάσια. «Για τις εισαγωγές διαχειριζόμαστε πολλές ροές από τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία και την Κίνα. Για τις εξαγωγές, οι κύριοι προορισμοί είναι η Ρωσία, οι χώρες της ΚΑΚ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα. "

Η μετακίνηση αντικειμένων μόδας συνδυάζεται με ορισμένες συγκεκριμένες ανάγκες μεταφοράς. «Ο τρόπος μεταφοράς πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ευαισθησία των ρούχων και χρειάζεται μια ad hoc υπηρεσία μεταφοράς. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα των δοχείων και απαιτούνται ιδιαίτερες προφυλάξεις για την προετοιμασία των εμπορευματοκιβωτίων για τη μεταφορά κρεμασμένων ενδυμάτων. Το επίπεδο εξυπηρέτησης που απαιτείται σε αυτό το τμήμα είναι πολύ υψηλό και απαιτεί ικανότητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα. "

Επωφεληθείτε περισσότερο

Όπως και άλλοι βασικοί τομείς του διεθνούς εμπορίου, ο τομέας της μόδας συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν περισσότερο από την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, πιστεύει ο Furlog. «Για εταιρείες που εξάγουν / εισάγουν αγαθά διεθνώς, οι σιδηροδρομικές μεταφορές προσφέρουν σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό. Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι: ταχύτεροι χρόνοι διέλευσης σε σύγκριση με τις θαλάσσιες μεταφορές, οικονομική ευκολία σε σύγκριση με τις αεροπορικές μεταφορές, υψηλή ασφάλεια μεταφοράς (τα εμπορευματοκιβώτια είναι εξοπλισμένα με GPS, το οποίο όχι μόνο ανιχνεύει τη θέση των εμπορευμάτων, αλλά στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο όταν το εμπορευματοκιβώτιο έχει ανοίξει), αποσυμφόρηση των δρόμων και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές χάρη στις μειωμένες εκπομπές CO2. Αυτή η πτυχή ειδικότερα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, για να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους μείωσης CO2.

«Σε γενικές γραμμές, αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές γίνονται ένας τρίτος τρόπος μεταφοράς που σχεδιάζεται στην αλυσίδα εφοδιαστικής: εάν μέχρι πριν από λίγο καιρό χρησιμοποιήθηκε μόνο σε περιπτώσεις καθυστερήσεων, τώρα ένα μέρος των εμπορευμάτων προορίζεται για αυτό τρόπος μεταφοράς, προκειμένου να αποκτήσετε προνόμια από χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και χαμηλότερα αποθέματα αποθήκης. "

Majorie van Leijen

railfreight.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης