Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

«Κίνδυνος ατυχήματος λόγω απραξίας της κυβέρνησης στην συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου»

Την ανάγκη άμεσης ανάταξης και συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου τονίζουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Τα σοβαρά ζητήματα ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου που ενέχουν κίνδυνο ατυχήματος λόγω απραξίας της κυβέρνησης στην ανάταξη και συντήρηση της υποδομής, θίγουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Μεταφορών και βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτης Πέρκα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως η κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής στο σύνολο του δικτύου είναι σήμερα σε οριακό επίπεδο, με αποτέλεσμα, πέρα από το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει ο σιδηρόδρομος στους επιβάτες, να τίθενται και ζητήματα ασφαλείας και αξιοπιστίας του δικτύου, τα οποία είναι υψίστης σημασίας.

Όπως σημειώνουν, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο πρόσφατος εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Αίγιο, στον οποίο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Κι αυτό, μόλις μερικές εβδομάδες μετά από την πανηγυρική τελετή εγκαινίων στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου.

Παράλληλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν την άμεση ανάγκη ανάταξης και συντήρησης της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου και κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα η κατάσταση του να επιδεινώνεται συνεχώς και πλέον να χαρακτηρίζεται ως οριακή, ενώ είναι καθημερινές πλέον και οι διαμαρτυρίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ».


avgi.gr