Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Χρ. Μπουκώρος: Ξεμπλοκάρει η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας.

Το γεγονός, ότι η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας θα γίνει πολύ σύντομα, έκανε γνωστό μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο Βουλευτής τόνισε πως σε ένα χρόνο επιλύθηκαν ζητήματα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έλυσε τα προηγούμενα χρόνια και υποστήριξε πως η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας θα γίνει πολύ σύντομα.

» Ο σιδηρόδρομος κατά την άποψή μου θέλει τρία πράγματα. Την άρτια σύνδεση με το λιμάνι, την ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας και την αξιοποίηση του τρένου του Πηλίου για τουριστικούς και αναπτυξιακούς λόγους μέσα από ένα πλαίσιο δημιουργίας εταιρείας τουριστικά τρένα κτλ.
 Η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΣΕ κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση μία μελέτη για την ηλεκτροκίνηση, η οποία είχε πάρα πολλές εκκρεμότητες. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υποσχόταν από το 2016 για δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας, 37 εκ. ευρώ, δεν έγινε τίποτα 4,5 χρόνια και χρόνο με το χρόνο συνεχώς υπήρχαν εξαγγελίες για δημοπράτηση του έργου», ανέλυσε ο Βουλευτής.
Συνέχισε δε, λέγοντας πως «η σημερινή διοίκηση του ΟΣΕ, που στην πορεία άλλαξε και πρόεδρο, διευθέτησε όλες τις εκκρεμότητες. Αποχαρακτηρισμός βασικών εκτάσεων, επανακαθορισμός της τιμής μονάδας του έργου της ηλεκτροκίνησης, ο οποίος όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση απορρίφθηκε από τη διαχειριστική αρχή» και τόνισε πως είναι ζήτημα ημερών και η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης 50 στρεμμάτων στη Βιομηχανικών από την ΕΤΒΑ στον ΟΣΕ.
Τέλος, ο κ. Μπουκώρος τόνισε μέσα στο 2020 θα έχουμε και αποφάσεις για τον περιφερειακό του Βόλου, ένα έργο που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί.

magnesianews.gr