Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Πλεονεκτήματα του ταξιδιού με τρένο.

Σκοπεύετε να πάτε σε διακοπές, αλλά δεν έχετε πολλή υπομονή να περιμένετε το αεροπλάνο πριν από ώρες ή όταν φτάσετε στην πόλη που θέλετε να πάτε, μπορεί να φαίνεται σαν κοιλιακό άλγος να περιμένετε ώρες σε μια μεγάλη ουρά. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην επιλογή του τρένου κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. 
Στο υπόλοιπο άρθρο θα αναφερθούμε στα πιο σημαντικά από αυτά τα πλεονεκτήματα.

Το τρένο θεωρείται μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση ταξιδιού.

Όταν τα τρένα καταναλώνουν ενέργεια ανά χιλιόμετρο ανά επιβάτη, 30% λιγότερα καύσιμα από τα χερσαία οχήματα και 20% λιγότερο από τα αεροπορικά οχήματα. Οι εκπομπές άνθρακα είναι επίσης μικρότερες από άλλα ταξιδιωτικά οχήματα. Ο θόρυβος που δίνουν στο περιβάλλον είναι επίσης χαμηλότερος. Για όλους αυτούς τους λόγους, το ταξίδι με το τρένο είναι μια καλύτερη επιλογή από άποψη βιωσιμότητας.

Εάν πρόκειται να κάνετε διακοπές με τρένο, οι διακοπές ξεκινούν τη στιγμή που επιβιβάζεστε στο τρένο.

Πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν φτάσετε στο αεροπλάνο. Εάν ταξιδεύετε με τρένο, δεν έχετε τέτοια απαίτηση. Οι διαδικασίες check-in σε ταξίδια με τρένο είναι επίσης μικρότερες σε σύγκριση με τα αεροπορικά ταξίδια. Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, οι διακοπές σας ξεκινούν μόλις βγείτε από το αεροπλάνο, ενώ το ταξίδι με το τρένο θεωρείται ως μέρος των διακοπών. Έχετε επίσης το προνόμιο να καθίσετε με το τρένο και να απολαύσετε τη θέα από μεγάλα παράθυρα. Δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν οδηγείτε ή ταξιδεύετε με αεροπλάνο. Ενώ απολαμβάνετε αυτές τις επικές σκηνές, εάν θέλετε να έχετε την αγαπημένη σας μουσική στο αυτί σας, αφιερώστε λίγα λεπτά πριν από το ταξίδι σας και ( 2conv.com/ ) συνδέστε με τα τραγούδια που θέλετεtube Κάντε λήψη mp3 από οποιαδήποτε συσκευή θέλετε.

Το ταξίδι με το τρένο είναι πιο άνετο για μικρούς και μεγάλους.

Για πολλούς ανθρώπους, ίσως ο κύριος λόγος για την επιλογή του τρένου είναι ότι είναι πολύ ευρύτερο και πιο άνετο από τα άλλα ταξιδιωτικά οχήματα. Επίσης, το τρένο δεν έχει ζώνη ασφαλείας, οπότε μπορείτε να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε όποτε θέλετε. Αυτή η ευκαιρία είναι σωτήρας για οικογένειες με μικρά παιδιά, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια. Τα παιδιά, ειδικά τα μικρά, μπορεί να έχουν πρόβλημα να κάθονται ήρεμα χωρίς να κινούνται για τόσο καιρό.
Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να έχετε μερικά επεισόδια της αγαπημένης σας εκπομπής όταν ταξιδεύετε στο τρένο ή μερικά χαρούμενα μουσικά βίντεο για τους μικρούς επιβάτες, το βίντεο που θέλετε πριν από το ταξίδι σας, λήψη βίντεο YouTube χάρη στη λειτουργία του ( ο σύνδεσμος 2conv.com/tr45/yotube-mp4 ), μπορείτε να τον κατεβάσετε στη συσκευή σας και να τον παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι σας με το τρένο.
Ορισμένα τρένα έχουν δυνατότητα επιλογής φαγητού. Από την άλλη πλευρά, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατήρηση τροφίμων και ποτών στα τρένα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα σας σνακ.

Το τρένο σας αφήνει στην καρδιά της πόλης στην οποία θέλετε να πάτε.

Για πολλές πόλεις, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και δεν χρειάζεστε μεταφορές. Δεδομένου ότι δεν θα έχετε επιπλέον οχήματα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε προβλήματα κυκλοφορίας και θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε την εξερεύνηση μόλις κατεβείτε από το τρένο.

Εάν ταξιδεύετε με τρένο, έχετε απεριόριστο όριο αποσκευών.

Ίσως χρειαστεί να πάρετε περισσότερα αντικείμενα μαζί σας, ειδικά για μεγάλες διακοπές. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε οι αποσκευές του αυτοκινήτου σας δεν επαρκούν για αυτό είτε πρέπει να υποβάλετε τις υπερβολικές τιμές που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες για επιπλέον αποσκευές. Εάν ταξιδεύετε με τρένο, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν ισχύει για εσάς. Όταν ταξιδεύετε με τρένο, μπορείτε να πάρετε τις αποσκευές σας όσο θέλετε ή το καλύτερο από όλα.
Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το τρένο, οι αποσκευές σας είναι μαζί σας, δεν χρειάζεται να τις δώσετε σε ξεχωριστό αυτοκίνητο. Επομένως, μπορείτε να ζήσετε την άνεση να έχετε όλα τα είδη που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
Σας ευχόμαστε ένα ευχάριστο ταξίδι.

raillynews.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης