Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Το Β΄ Τμήμα γραμμής έγραψε και γράφει την δίκη του ιστορία στον σιδηρόδρομο - Ως πότε όμως;


Το τεχνικό προσωπικό που απαρτίζει το Β΄ τμήμα γραμμής του ΟΣΕ εξακολουθεί να προσφέρει και σήμερα σημαντικό έργο στον σιδηρόδρομο με τις καθημερινές του παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαία η παρουσία του.


Το βασικό αντικείμενο και η αποστολή του είναι να συντηρεί και να επισκευάζει γραμμές και κτήρια. Πολυσχιδείς θα λέγαμε η αποστολή των τεχνικών του τμήματος γραμμής. Με βροχή η με ήλιο με παγωνιά η με χιόνι είναι εκεί για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους για ασφαλή μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων. 


Στην αναμνηστική φωτογραφία από αριστερά: Μαραγκός Δημήτριος, Παπαποστόλου Απόστολος, Δημητριάδης Ιωάννης, Καλαϊτζίδης  Κωνσταντίνος, και Λαχουσίδης Χαράλαμπος.

Κάποτε αυτό το συνεργείο αριθμούσε περίπου 90 εργαζόμενους σήμερα μετρά λιγότερους από 15 και σχεδόν όλοι τους βρίσκονταν στον προθάλαμο συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι δεν έκρυψαν το φόβο τους για το μέλλον του συνεργείου αυτού. " Από την ώρα που δεν γίνονται προσλήψεις το μέλλον αυτού του τμήματος είναι προγεγραμμένο" μας είπαν με θλίψη οι εργαζόμενοι. 
"Εμείς διαδεχτήκαμε τους παλαιούς μαστόρους και πήραμε πολλά από αυτούς. Δυστυχώς εμείς αυτή την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε δεν θα μπορέσουμε την μεταδώσουμε σε άλλη γενιά" υπογράμμισαν με νόημα. 
Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο σημαντικό κεφάλαιο της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρονιά και πόσο αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του σιδηροδρόμου…. 


Χρήστος Γιαννακίδης