Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Μιλάνο-Λονδίνο με τρένο σε 5,5 ώρες.

Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας θα είναι η πρώτη ιταλική πόλη που θα ενταχθεί στο ευρωπαϊκό έργο υψηλής ταχύτητας Eurostar-Thalys "Green Speed"

Η Eurostar, η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ μέσω της σήραγγας της Μάγχης, ενημέρωσε ότι πρόκειται να εγκαινιάσει μια νέα διαδρομή προς το Μιλάνο.
Βολική εναλλακτική λύση μεταφοράς χωρίς όρια αποσκευών 

Θα χρειαστούν μόνο 5,5 ώρες για να συνδέσετε τις πρωτεύουσες της Αγγλίας και της Λομβαρδίας. Είναι μια βολική εναλλακτική λύση για ταξίδι έναντι του αεροπλάνου, οι επιβάτες πρέπει να εμφανίζονται στην πλατφόρμα του τρένου μόνο λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση, σε σύγκριση με τον χρόνο αναμονής 2-3 ωρών στο αεροδρόμιο.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν όρια στην ποσότητα ή το βάρος των αποσκευών. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι πιο βολικοί για να φτάσετε, καθώς βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές των πόλεων. Η μετακίνηση που απαιτείται συχνά για να φτάσετε σε αεροδρόμια εκτός πόλης τα καθιστά λιγότερο βολικά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης για τη νέα διαδρομή, αλλά ο Βρετανός υπουργός μεταφορών είπε ότι όλα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του έτους, λόγω της αναβολής που προκαλείται από την πανδημία κοραναϊού. Για το μέλλον, υπάρχει επίσης μια προγραμματισμένη σιδηροδρομική σύνδεση Ρώμης-Λονδίνου, η οποία μπορεί να καλυφθεί σε 11 ώρες και 30 λεπτά.


themayor.eu