Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Αντιμέτωποι με κακουργήματα οι πορτοφολάδες των Μετρό και Λεωφορείων.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στους 35 συλληφθέντες

Αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα είναι οι κατηγορούμενοι ως μέλη «σπείρας» που έκλεβε πορτοφόλια και τιμαλφή από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ, σε στάσεις λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και πελάτες μεγάλων εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δυο πλημμελήματα και παρέπεμψε του κατηγορούμενους να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Συγκεκριμένα, οι 35 συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές από δυο ή περισσότερους που συνενώθηκαν κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι κατηγορούμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις εκμεταλλευόντουσαν το συνωστισμό ενώ πολλές φορές δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό για να αποσπάσουν την προσοχή των θυμάτων τους.

Εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η «σπείρα» φέρεται να δρούσε και σε περιοχές με πολλούς τουρίστες αλλά και στις εισόδους εμπορικών καταστημάτων.
(φωτογραφία αρχείου)

news.gr